Кметът Живко Тодоров: Община Стара Загора спечели и подписа договори за проекти на стойност 160 млн. лева през 2012 г.

STZAGORA.NET
Агенция “Фокус”

Живко Тодоров

Стара Загора. Община Стара Загора успя да спечели и да подпише договори за проекти на стойност 160 млн. лева през 2012 г. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” кметът на община Стара Загора Живко Тодоров. Тези проекти ще се изпълняват през 2013 г. и кметът отчита това като един от най-големите успехи на общината. 2012 е била трудна, но успешна година за община Стара Загора, тъй като през изминалата година не са вдигнати данъците за гражданите на общината, освен това е повишена събираемостта и кредитният рейтинг на общината е вдигнат.

„Смятам, че успяхме значително да подобрим работата на администрацията и тази по-висока събираемост на приходите идва точно от там – без да се вдигат данъци, да може да нарасне бюджетът на община Стара Загора. Приключихме 2012 година с 6 млн. лева преходен остатък, което е доста обнадеждаващо, защото тези пари ще можем да вложим през новата 2013 г. в инфраструктура и подобряване на условията за живот на хората”, посочи Тодоров.

Общината е стабилна финансово и не само, че е стабилна, но и е генериран излишък, който ще бъде вложен в подобряване на инфраструктурата на града, защото хората имат нужда от това – междублокови пространства, улици, тротоари, облагородяване, озеленяване на града – към това ще бъдат насочени усилията през 2013 г. Умишлено подходихме консервативно през 2012 г., за да можем да стъпим на по-добра основа през 2013 г., каза още кметът на Стара Загора.

Красимира ГЕОРГИЕВА
*enl

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн