Днес: Отбелязваме 165 години от рождението на Христо Ботев; Богоявленски водосвет на Езерото

STZAGORA.NET

Христо Ботев

Община Стара Загора организира общоградско честване за отбелязване на 165-та годишнина от рождението на Христо Ботев. В 10.30 часа днес с военен ритуал ще бъдат положени венци и цветя пред паметника на гениалния български поет и борец за национална свобода в парк „Митрополит Методи Кусев”.

От 12.00 часа същия в парк „Езерото” ще бъде отслужен традиционният Богоявленски водосвет на бойните знамена на военни формирования от Старозагорския гарнион: 24150 – Стара Загора, 44200 – Стара Загора и 24620 – с. Свобода.

Йордановден отбелязват днес и в Казанлък. Община Казанлък организира тържествено честване, което започна в 9.00 часа със Света литургия в храм „Св. Пророк Илия“. Традиционният Богоявленски водосвет ще бъде отслужен в 10.30 часа в двора на храма, след което в 10.45 часа ще тръгне литийно шествие от храма до Стара река. На нейния мост за 11.00 часа е насрочено хвърлянето на Богоявленския кръст и неговото спасяване от казанлъшките смелчаци.
*enl

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн