Казанлък: Гласят нов обходен маршрут към Шипка заради тунела?

STZAGORA.NET

Петко Карагитлиев

Нов маршрут, заобикалящ Казанлък през землищата на с.Копринка и гр.Крън, вероятно ще поеме транзитния трафик към град Шипка и бъдещия тунел под едноименния връх, съобщи сайтът kazanlak.com, като цитира зам.-областния управител в Стара Загора Петко Карагитлиев, който е казанлъчанин.

На среща с представители на Агенция пътна инфраструктура и Министерството на регионалното развитие и благоустройството са били разгледани три варианта за обходен маршрут на Казанлък във връзка с проекта за изграждане на тунел под Шипка. Според Карагитлиев най-удачният вариант е изграждането на изцяло нов път.

Ново трасе е най-вероятно да започва от окловръстния път на Казанлък в западния край на града, като продължи след това на север до гр.Шипка. Така пътят ще мине предимно през държавни имоти, което ще го направи лесен за реализация.

Неотдавна депутатът Емил Караниколов обяви на пресконференция, че тунелът под Шипка вероятно ще бъде готов за около 2 години, припомня kazanlak.com. Що се касае до другата страна на Балкана, в МРРБ вече са отворени офертите на 5 фирми за изграждането на обходния път на Габрово, като се очаква то да започне още тази пролет.
*enl

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн