Тихомир Томов предложи в предаване на “Дарик” Община Стара Загора да закупи 50 декара на Луната

STZAGORA.NET

Тихомир Томов

Електронен регистър в САЩ вече разпределя срещу 22 долара на декар лунни терени. Време е да се възползваме от това и Община Стара Загора да закупи 50 декара имот на видимата страна на земния спътник, призова в предаване на “Дарик” Стара Загора общинският съветник от партия “Нова сила” Тихомир Томов. Според него това ще даде предимство на бъдещите поколения старозагорци. С това съображение той щял да търси подкрепа за идеята си най-вече от младите членове на Общинския съвет.

Придобивката на стойност 1100 долара ще ни нареди до страни като Израел, САЩ и Русия, които вече имат терени на нощното ни светило и се очаква до 10 години да създадат обитаеми лунни станции. Там можело да се търсят полезни изкопаеми, както и да се създават материали с подобрени качества заради липсата на атмосфера.

Б.Р.: Материалът с автор колежката Гергана Пейчева, който блести не само с идеята, но и със специфичното си интонационно и музикално оформление, може да бъде чут тук.
*enl

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн