Група НЛО бяха забелязани над Стара Загора веднага след зарята в полунощ

STZAGORA.NET

Разотиващите се след посрещането на новата 2013 година в центъра старозагорци забелязаха посреднощ в небето над града странни светлини. В посока от изток на запад на разстояние от около 100 метра една от друга се движеха две червено-оранжеви точки. В първия момент можеше да се допусне, че това е самолет. Само че светлините не мигаха, височината им беше наглед едва 200-300 метра, и се движеха бавно и напълно безшумно (на втората снимка). В един момент едната изчезна, но другата, след като спря, остана да “виси” между клоните на дърветата по “Цар Симеон Велики” за не по-малко от 3 минути, където също я фотографирахме от позиция пред Универсалния магазин (на първата и на последните две снимки). Накрая и тя изчезна от небето.

Двойката загадъчни светлини в новогодишното небе над Стара Загора. В горния десен ъгъл и между тях се виждат обикновени звезди.

Това се случи при почти пълна луна, която обаче в този момент оставаше на изток, далеч по-голяма от забелязаните неидентифицирани летящи обекти. Те имаха наситения червеникав цвят на бавен метеорит, но за разлика от него се движеха бавно и спираха. Нямаше как това да бъдат и зведи, тъй като звездите ясно се открояваха на небосвода и бяха съвсем различни от загадъчните светлини – значително по-слаби и с много по-студена светлина.

Тъкмо когато решихме, че всичко е приключило, от района малко преди “Булбанк” на Алана забелязахме в небето и трета подобна светлина. Запазвайки същата височина, тя се движеше бавно в малко по-различна посока – на югозапад. След минута-две също изчезна. Почти веднага на север, над улица “Парчевич”, която води към пазара, забелязахме четвърта светлина. Тя бе с абсолютно същата големина и същия оранжево-червен цвят като предишните, и идваше на пръв поглед от района на дивизията. Нея успяхме да наблюдаваме само около минута. Тя се скри някъде зад сградата на БЛРС. Други подобни летящи обекти повече не се появиха в небето над Стара Загора.

Единственото разумно обяснение в случая би било това да са пуснати в небето японски фенери. Ако някой от четящите този текст има информация за подобно нещо, молбата ни е да остави коментар в коментарното поле по-долу. Ако нищо такова не е ставало, не ни остава нищо друго, освен да заключим, че в случая наистина става дума за НЛО, доколкото изобщо съществува нещо подобно, и то няколко наведнъж – дошли сякаш да надникнат от небето каква е тази пукотевица и тези илюминации в Стара Загора.

Ето още два отделни кадъра, направени от кръстовището на бул.”Цар Симеон Велики” и бул.”Руски”:


*

споделяне във facebook

30 коментари on “Група НЛО бяха забелязани над Стара Загора веднага след зарята в полунощ”

  • з wrote on 1 януари, 2013, 6:26

    Ние видяхме 2 светещи обекта в Раднево. Беше 20.00 ч. Първо аз видях нещо ярко и помислих, че е звезда. Загледах се. Изведнъж започна да си променя силата на светлината. Започна да се движи и за миг изчезна. Обърнахме се и видяхме втората светлина от изток. Пак светеше много ярко. Направи обратен завой и пак така изчезна странно.

  • Admin wrote on 1 януари, 2013, 10:43

    Да, и тези в Стара Загора на моменти намаляваха и увеличаваха яркостта си. Явно в Раднево сте наблюдавали същите обекти или други, подобни на тях.

  • ivelin wrote on 1 януари, 2013, 11:40

    Аз също ги видях, истина е.

  • ivelin wrote on 1 януари, 2013, 11:43

    Аз видях от посока кв.”Зора” – със същия цвят, много ярка и се движеше много бавно. След което сякаш промени посоката си от хоризонтално във вертикално положение и изчезна… Не беше звезда, нито самолет. За фенери не знам… Но според мен беше НЛО.

    Оригиналният текст:
    az vidax ot posoka kv.zora sas sastia cviat mn qrka i se dvije6e mn bavno sled koeto siaka6 promeni posokata si ot xorizontalno v vertikalno polojenie i iz4ezna…ne be6e zvezda nito samolet       za feneri nz..no spored men be6e  nlo

  • Александър wrote on 1 януари, 2013, 12:54

    Същите тези тела се видяха и от Пловдив… наистина приличаха на самолети, но странното е, че по това време едва ли е имало полети. Яд ме е, че не ги снимах. Имаше ясна луна и никакви облаци, а изчезнаха едно след друго… сякаш потънаха в облак.

  • Момчил wrote on 1 януари, 2013, 13:05

    Посрещнахме новата година на паметника на Самарското знаме. Много яко място, с изглед към целия град. Това определно бяха фенери. Имаше доста такива пуснати…

  • Туун wrote on 1 януари, 2013, 13:12

    Какво НЛО!!! :) ако е било НЛО, значи съм видял стадо от НЛО. Това си бяха от китайските летящи фенери. Някъде около района на 1 ОУ ги пускаха, поне 20-тина бяха.

  • Анонимен wrote on 1 януари, 2013, 13:21

    В първите минути на 2013г от градината на ресторант “Мания” бяха пуснати около 40 фенера.Това са загадъчните летящи обекти в новогодишната нощ – красиво и вълнуващо!

  • Александър wrote on 1 януари, 2013, 13:30

    май не са били само над България http://www.youtube.com/watch?v=sqh4js_OK2M

  • 007 ufo wrote on 1 януари, 2013, 13:43

    kitaiski feneri

  • ...... wrote on 1 януари, 2013, 13:50

    Обектите се появиха заедно с фоервергите,отначало бяха две тройки плюс една самостоятелна по на юг.Докато фоервергите се разпръскваха и изчезваха тези светлини стояха неподвижни.След това останаха две двойки,който се насочиха на запад,а единичната светлина -на юг.Може после да са се разделили и двойните свветлини.Беше интересно и необяснимо.

  • Александър wrote on 1 януари, 2013, 13:53

    И от Пловдив се виждаха

  • окото wrote on 1 януари, 2013, 15:13

    https://www.facebook.com/groups/133031760109502/ в тази група коментираме този феномен който беше наблюдаван в цяла България

  • екватора wrote on 1 януари, 2013, 15:47

    и във Раднево се виждаше

  • Азара wrote on 1 януари, 2013, 15:58

     Ufo ? НЛО или Китайски фенери на връх нова година?  http://www.youtube.com/watch?v=RV6zP9eGl2Y

  • Азара wrote on 1 януари, 2013, 16:02

    Ufo ? НЛО или Китайски фенери на връх нова година? http://www.youtube.com/watch?v=RV6zP9eGl2Y

  • liusien wrote on 1 януари, 2013, 17:27

    По време на новогодишната заря, над София се появиха странни светещи в оранжев цвят летящи обекти! Шоуто продължи повече от десет минути, но успях с телефона да направя запис около осем минути и половина… Качих записа в Ю Туб и във Фейсбук… Ето ви линкове:

    http://youtu.be/PZ5_GqA1dXU

    https://www.facebook.com/photo.php?v=4017283117877&set=vb.1455351029&type=2&theater

  • LSIMOVA wrote on 1 януари, 2013, 18:22

    Аз съм от София и точно след настъпването на новата година, когото навсякъде се гърмеше и изтрелваха фоейрверки, забелязах четири напълно еднакви светлини, които не мигаха, бяха на голяма височина и се движеха. Представляваха не единична светлина, а разположени в кръг или елипса светлини като топчета. Бяха видими повече от 5 – 10 минити и после едно по едно изчезваха. Веднага споделих с близките си, че това е НЛО и съм много щастлива, че ги видях.

  • ivelin wrote on 1 януари, 2013, 18:44

    vij kakvo ne sa feneri bqxa nakakvi svetlini a i kak ste se vidat ot dr gradove ako baxa feneri .tova be6e nlo ako iskaite varvaite no osven men gi  vidaxa dosta xora taka4e tova e istina….

  • liusien wrote on 1 януари, 2013, 18:49

    За какви “фенери” пишете глупости, бе???!!! Нищо не са видяли, но “авторитетно” коментират!…. :((((((((((((((((((((((

  • Николай wrote on 1 януари, 2013, 20:35

    “Ако някой от четящите този текст има информация за подобно нещо, молбата ни е да остави коментар в коментарното поле по-долу.”

    тук са намесени жени според мен :P

  • калин wrote on 1 януари, 2013, 22:49

    И ние ги видяхме в Шумен бяха около 5 обекта.Наблюдавахме ги около 1 час бяха същтите като на снимките.

  • Ивелин wrote on 2 януари, 2013, 12:00

    Аз съм от Стара Загора и живея в района на ресторант “Лебеда”. Тези светлини си обикновени китайски фенери. Точно към края на зарята ги видях ясно как почнаха да се издигат бавно от района на езеро “Загорка” – това е по моя преценка, гледайки от терасата ми, която е обърната на изток. Не съм стоял да им гледам полета, но бяха пуснати едно след друго 2 такива балончета. Едва ли някое НЛО би рискувало удар от фойерверк в тези часове из небесата :)

  • Борис Комитов wrote on 2 януари, 2013, 13:36

    Като човек, на когото му се налага по професионални причини да гледа небето от почти 40 години мога да кажа, че съм наблюдавал подобни явления над 100 пъти и съм свикнал с тях. Това са метеорологични или увеселителни балони. Първите подобни събития съм наблюдавал още през 1973 година, по време на военната си служба. Нещо повече – първият такъв балон, който видях, беше пуснат от подразделение метеоролози от учебния полигон на поделението, в което служех. Предварително бяхме предупредени, че ще наблюдаваме такова нещо около 20-30 мин. преди това. Когато това стана движението на балона, в небето той изглеждаше точно по този начин, който е наблюдаван и описан. За втори път подобни обекти (бяха 7-8 на брой и летяха групово) наблюдавах отново в казармата, само че по време на учение в района на Бургас. Когато го забелязахме, командирът на лагера направи веднага справка. Отново се оказаха метеорологични балони, пуснати малко преди това от военното летище край Равнец.

    Третият поддобен случай, при който вече не само можах да разгледам подобен апарат, но и да го държа в ръцете си, беше през месец ноември 1979 година. Това стана привечер – вече работех в Базовата обсерватория. Беше вечерта към 20 ч, имахме съвещание с участие на колеги от Института за космически изследвания в Москва. Точно тогава от ОУ на МВР се обадиха и казаха, че двама патрулиращи милиционери са свалили някакъв апарат (вероятно НЛО) над село Хрищени. Те го видели да преминава над главите им, решили че е НЛО и за всеки случай открили огън по него.

    Съвещанието моментално беше прекратено, започнаха весели коментари. След около 5 минути колата с двамата милиционери дойде и те носеха сваленото “НЛО”… Веднага го сложихме на една маса. Беше пробит от куршум метеорологичен балон, към който откъм висящия край имаше прикрепена капсула с уреди. Колегата Иван Недков, който е по образование именно метеоролог, дори даде подробни разяснениа как това нещо функционира.

    Впоследствие подобни балони съм наблюдавал многократно и както вече казах, свикнал съм с тях. Възможно е някои от тях да са били и увеселителни изделия – японски фенери или нещо друго. При всички случаи обаче това са тела, които са от “аеростатен” тип (монголфиери) и летят в ниската атмосфера и приблизително със скоростта на въздушното течение на съответната височина.

    Впрочем един от тези обекти, за които се съобщава в материала, го наблюдавах и аз. Това стана вечерта на 30 декември. Движеше се в небото приблизително по посока откъм Телевизионната кула към Калояновец, т.е. от североизток на югозапад.

  • ivelin wrote on 2 януари, 2013, 19:43

    така и защо балоните светеха посред нощ… и защо после се виждаха и в други градове, че чак и в БАКУ, АЗЕРБАЙДЖАН са снимани, кажи де?

    taka i zasto balonite svetexa posred nost… i zasto posle se vidaxa i v dr gradove 4e 4ak i v BAKU, AZARBEIDJAN sa snimani kajide ?

  • Анонимен wrote on 2 януари, 2013, 19:57

    Ивелине, виж тук: https://stzagora.net/2013/01/02/нло-тата-от-новогодишната-нощ-над-стар/

  • Анонимен wrote on 2 януари, 2013, 23:13

    Фенери. Няма място за паника, просто трябва да се съобщава на хората кат’ има такива мероприятия, ‘щото бърза помощ имат достатъчно работа и без това. Добре че е нета, че и аз като видях за първи път такова чудо се панирах – Н Л О! Ужас!

  • Анонимен wrote on 2 януари, 2013, 23:21

    голям майтап. трябва в училище, на листовки, на плакати да се информира населението що е туй китайски фенер, че голяма паника настава. Японците ако са знаели с какво психотропно уръжие разполагат са щели да спечелят проклетата война

  • ivelin wrote on 3 януари, 2013, 18:20

    като се запали, изпълва с горещ въздуха балона и той се издига. „Горивото“ е достатъчно за 15-20-минутен полет на височина 200-500 метра. Китайските фенери се използват само при съвсем лек вятър и влажно време…………..pro4etox tova i kak ste mi obiasnite togava poiavata v rysia   azarbeidjan …..kalifornia …..i ot polovinata kalbo na zemiata    …potarsete v ytobe…kato napi6ete  NLO 2013….i ste videte svidetelstva ot dr xora  ama statelno proverete i pak mi pi6ete..?

  • Alexandar wrote on 8 януари, 2013, 21:11

    Аз не за първи път се натъквам на подобно явление, 3 пъти съм виждал в града такива светлини. Първия път бяха 2, когато го разказах на близките си ми се изсмяха и не ми повярваха, а след около 3 месеца баща ми ми се обади да изляза на балкончето, където минаха едно след друго цели 5 от тях. Докато изпращах приятели, видях едно, което изчезна прекалено бързо, но беше от същия тип. Не са самолети, не издават звук, летят под облаците често тъй като втория път при които ги видях валеше и те се движеха под облаците. Не са фенери, тъй като летяха с висока скорост и в права посока. Със сигурност не бяха някакви летателни апарати, които познавам.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн