В първия час на новата година фойерверк запали балкон в комплекс “Орбита”

STZAGORA.NET
Докато Стара Загора празнуваше настъпването на Новата 2013-та година, една пожарна кола профуча покрай I РПУ в посока изток по “Св.княз Борис”. Огнеборците бяха вдигнати по тревога след сигнал, че гори балкон във високоетажния комплекс “Орбита” източно от Алана. Оказа се, че въпросният балкон е на третия жилищен етаж и гледа на изток в най-източното крило на комплекса. От него излизаха пламъци. Отдолу на него се виждаха два климатика, но не беше ясно какво гори. Чуваше се само леко пращене и от време на време излизаха по няколко искри.

В един момент огънят започна да се усилва. Тогава, качен на покрива на пожарната, един от огнеборците, качен на тавана на пожарната кола, започна да облива балкона с остро фокусирана струя вода. Целеше тавана му, за да може отразената вода да попадне точно върху огъня. Заснет от нисък ракурс, на един от кадрите среднощната акция изглежда така, сякаш пожарникарят гаси Луната.

Пристигнаха и други полицейски коли. Част от екипа тръгна към входа, за да стигне до апартамента с горящия балкон, в който не се забелязваше присъствие на стопани. Съсед съобщи, че подът на балкона е пълен с буркани. Докато униформените решаваха дали да резбият вратата, за да гасят отвътре, пристигна и такси, от което, сериозно уплашени, изхвърчаха млади мъж и жена. “Не разбивайте, стопаните дойдоха!”, съобщи по радиостанцията един от пожарникарите.

“На балкона не сме включвали абсолютно нищо! Има само буркани и някакви найлони” обясниха обитателите след минута, като отключиха жилището си, в което според съседите им са настанени под наем. Етажната площадка бе силно задимена и се наложи да бъдат отворени прозорците на стълбищата, за да се разнесе димът поне малко.
Така бе овладян първият за 2013 година пожар в Стара Загора. Ето и снимките от случката:








*

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн