Божидар Василев: В новогодишната нощ хората да оставят оръжието си на определеното място за съхранение

STZAGORA.NET
В новогодишната нощ хората да оставят оръжието си на определеното място за съхранение. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” комисар Божидар Василев – началник сектор „Контрол върху общоопасните средства”.

„Когато сме в навечерието на такива празници и еуфорията е голяма и под въздействието на алкохола много неприятни неща се случват. Когато човек притежава оръжие в себе си, най-хубаво е то да бъде в касата – на определеното място за съхранение”, каза Божидар Василев. Ако в новогодишната нощ приятели от вашата компания носят оръжие, е хубаво да ги посъветвате това оръжие да отиде, там където му е мястото за съхранение, да бъдете малко по-категорични към тях, посъветва Василев. Той посочи, че отговорността е лична.

„Това е въпрос на дисциплина, на мотивация и най-важният фактор е съзнанието и дисциплината на лицето, което притежава и носи това оръжие”, отбеляза Василев. Неправомерната употреба на огнестрелно оръжие, особено в пияно състояние, е до 2000 лв. и лишаване до 1 година от правото за носене на оръжие, посочи Божидар Василев. При повторна употреба – санкцията става 3000 лв. и лишаване до 3 години от правото на носене на оръжие, допълни той.

„Санкциите са много сериозни и хората трябва да помислят дали могат да използват оръжието като увеселително средство или е най-хубаво то да бъде в касата, определена за съхранение на оръжието”, посочи Божидар Василев.

Златина ДИМИТРОВАvvv

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн