Председателят на Общинския съвет Емил Христов вдигна предновогодишна наздравица със старозагорските журналисти

STZAGORA.NET

Вицепремиерът Цветан Цветанов е приел предложението на ПП ГЕРБ – Стара Загора да оглави листата на партията в 27-ми МИР за парламентарните избори, стана ясно на срещата


“Отиващата си 2012 г. беше може би най-леката от мандата. Догодина подготвените проекти трябва да започнат да се изпълняват. Готови сме за това”, каза по време на предновогодишната си среща днес с журналисти от местните и централните медии председателят на Общинския съвет в Стара Загора Емил Христов.

Според него местният парламент е успял да изпълни обещаното в началото си преди година – всички да работят заедно в интерес на града.

“Благораден съм на всеки един от общинските съветници, че работиха с ум и сърце през цялата година и успяха да намерят общ език, да спазват добрия тон и да гласуват само това, което им идва отвътре. Мисля, че нямахме контролирани гласувания през годината и всеки можеше да каже това, което искаше да каже по време на нашите заседания. Благодаря им и за това, че те успяха да намерят по-пряк път до гражданите, да контактуват с тях” – каза Емил Христов. Той благодари и на общинската администрация за изключително добрата й координация с ОбС, за бързите й реакции на всички въпроси, питания и молби на старейшините, и за това, че е оказвала помощ и съдействие в работата на общинските съветници, комисиите и целия Общински съвет.

“Знам, че ние понякога поставяхме администрацията в много трудна ситуация, но те успяваха да се справят независимо от натоварения график. Благодаря и на екипа на кмета. Те работиха със сърце, изключително напрегнато през цялото време, и много често ни даваха пример, зареждаха ни с желание да работим и ние в Общинския съвет. Вярвам, че с тях ще продължим да работим и през следващата година наистина в интерес на града ни”, заяви спикерът на местния парламент.

Емил Христов благодари и на медиите за изключително добронамерения им и достъпен за старозагорци начин на отразяване на работата на ОбС през 2012 г., както и за това, че журналистите нерядко са изразявали и своята, “другата” гледна точка, което е било в помощ на старейшините и от несъмнена полза за активизиране на гражданското общество в Стара Загора. Той разказа за веселите моменти от работата на съвета през годината, и не пропусна да се похвали със своята кръщелница – 5-годишната Ива от Дом “Незабравка”, с която предколедно са обикаляли старозагорските молове. За най-духовит от общинските съветници Емил Христов сподели, че намира “един доктор, който като започне да говори, и усмивките ни не слизат от лицата”, но който едновременно с това е и много сериозен и отговорен, без да проявява излишна партийност (според нас това е д-р Мариус Кирков от групата на БСП – бел.ред.). Сред най-активните общински съветници председателят на съвета назова младите Бояна Буюклиева (БСП), Пламен Йорданов, Диян Димитров (ГЕРБ), Станимир Стойчев (РЗС) и др. “Не мога да отмина и Тихомир Томов. Започнах с леко безпокойство, но през годината той се държа изключително отговорно към това, което правим и аз винаги съм разчитал на него, когато става дума за транспорт или друго, което е в неговата сфера”, каза Емил Христов.

“Малък повод за размисъл” е създала на председателя единствено “една малка групичка” общински съветници. “Много вярвам, че ще успеем да намерим баланса между централите в София и това, което тук при нас като интереси на града. Много вярвам, че няма да пуснем политиката в зала “Славейков”, както сме обещали и на целия град”, каза по този повод той.

Емил Христов изрази задоволство от предложеното седмица по-рано, също на среща с медиите, от кмета Живко Тодоров създаване напред във времето в Стара Загора на нова, изцяло общинска фирма автобусен превозвач.

В рамките на неформалния разговор по-нататък стана ясно, че вицепремиерът Цветан Цветанов е приел предложението на ГЕРБ-Стара Загора да оглави листата на партията в 27-ми Старозагорски многомандатен избирателен район за парламентарните избори през юли.

Друга новина, която излезе от разговора, бе, че концесионерът “Нелсен Чистота” е закупил обещаните при подновяването на договора му нови машини и предстои да ги въведе в употреба след пристигането им.

Във връзка с идеите за създаване на голямо карго летище край Стара Загора Емил Христов сподели, че карго терминалът на Истанбул за трансфер на товари между Европа и Далечния изток вече е със запълнен капацитет и има нужда от ново летище. При нас то може да се осъществи на два етапа. Но същевременно предупреди, че големите самолети причиняват и сериозно замърсяване на въздуха по време на форсаж при излитане, затова нещата трябва да се огледат предварително от всички страни.

Емил Христов прие предложението от страна на журналистите за провеждането на работни срещи с тях преди заседание на ОбС, след Председателския съвет, за бърз преглед на точките от дневния ред. Той съобщи, че всеки месец се провеждат извънредни срещи с ръководителите на общинските дружества. Вече е минала срещата с двамата изпълнителни директори на “Автобусни превози”. През януари е насрочена отложената среща с директора на ВиК-Стара Загора инж.Румен Райков, за да получат общинските съветници от него уверение, че през следващите 10 години Стара Загора няма да има никакви проблеми с водата. Той ще бъде питан и за разровените на много места улици, които вече са били асфалтирани през пролетта и лятото, а по това време на годината вече е късно за нов асфалт. Ще бъде поканен и директорът на “Тролейбусни превози”, за да разкаже за състоянието на дружеството, как той вижда участието му в проекта за интегриран градски транспорт и накъде ще върви фирмата през 2013 г. След проблемните звена с тежко икономическо състояние се откроява Тубдиспансерът, за който се очертава виждането, че проблемите са въпрос на мениджмънт.

“Всички проекти, по които Общината ще работи през следващата година, са при мен като график, като екип, финансиране и съфинансиране, така че ще имаме възможност с вас много да говорим по тях”, каза в заключение Емил Христов, като наблегна на добре функциониращото разделение на властите в местната общност.
*

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн