Галина Стоянова: 2012-та е успешна година за община Казанлък

STZAGORA.NET
Агенция “Фокус”
Фокус: Каква е равносметката за работата на община Казанлък за изтичащата година?
Галина Стоянова: В края на 2012 г. с големи очаквания и надежди можем да кажем, че 2012 г. е успешна година за община Казанлък, за гражданите, с целите, които си поставихме, с успехите, които постигнахме, с проблемите, които разрешихме. Казанлък е едно по-добро място за живеене. Разбира се, че може да се желае много повече, но за начало на един мандат, в който трябваше да наваксаме много от изоставянето и да догоним много от нашите колеги в другите общини, може да направим една добра равносметка, добро начало, добър екип, който в следващите години да може да направи достатъчно големи крачки за доброто на Казанлък.
Фокус: Какво не успя да завърши през тази година общината и ще остави за следващата?
Галина Стоянова: През тази година положихме началото на проекти, които през 2013 г. ще се радваме да изпълним успешно. Това основно са проектът за реконструкция на парк „Розариум” и парк „Тюлбето”, проектът за изграждане на нов Музей на розата, проектът за пречиствателната станция, реконструкция и за канализацията на гр. Крън. Много други проекти, които не са толкова грандиозни и големи като финанси, но са значими за казанлъчани, през 2013 г. ще се постараем да довършим.
Фокус: Голям ли беше броят на туристите в общината през 2012 година?
Галина Стоянова: Тъй като за първи път организирахме Празниците на розата през тази година на собствени начала, разширени от 3 дни на цял месец, ние смятаме, че постигнатото е достатъчно. Туристите бяха не само много, но и голяма част от тях останаха в Казанлък за повече от 3 дни, и по този начин дадохме възможност на нашите хотелиери и ресторантьори да получат едно добро усещане за икономика, развитие на туризма и резултата от него в Казанлък. През следващата година ще набираме все по-голяма скорост във връзка с това, че популяризирането на Казанлък започна да се случва така, както е необходимо – със стратегия, маркетинг. Имахме подходящо представяне на общината в Брюксел по покана на нашия евродепутат Илиана Иванова. То даде отзвука си в Лондон, където в културния център на България през следващата година Долината ще бъде представена благодарение на казанлъчани, които живеят там. Поканени сме от Меглена Плугчиева -нашият посланик в Швейцария, да направим представяне на Долината през май в Берн. Мисля, че сме поставили добра основа през 2012 г., на която ще градим туризма през 2013 г.
Фокус: С какво Община Казанлък се гордее най-много?
Галина Стоянова: Онова, което всички казанлъчани оценяват като своя гордост е признанието, че Казанлък е най-красивото място и най-красивата долина, което звучи от устата на такива велики хора като Максим Горки, който е казал много, много отдавна: „Красива местност тук ли? Хм, това значи, че вие не сте виждали красиво място на Земята. Красиво място – това е долината на Казанлък в България”. Какво повече да желаем? Казанлъчани наистина оценяват, че най-силната част и заслуга на Долината ни, това са розите, неповторими със своя благодат и аромат, нашето културно-историческо наследство, което е уникално и наистина граничи със световни уникални паметници на европейската и световна цивилизация.
Фокус: В момента има ли проблеми, причинени от тежката зимна обстановка по пътищата? Като цяло как се справя общината със зимната обстановка?
Галина Стоянова: Миналата зима беше много сложна за община Казанлък, много трудна. Тази зима като че ли въпреки всички предричания, че ще бъде трудна, и въпреки прогнозите и всичко, което се случва в някои части на България, Казанлък е едно място, докоснато от Бога, запазено до момента с много добри температури, които не позволяват да се създават трудности. Все още в Казанлък няма сняг след първия, който падна. Времето е спокойно. Така че ние можем само да сме благодарни, че в средата на декември не се налага да прилагаме всички средства за почистване и справяне със сериозните бедствия, които се случват някъде далеч от Казанлък.
Фокус: Какво е Вашето пожелание към казанлъчани за Новата година?
Галина Стоянова: Искам да пожелая на всички да посрещнат Коледа и Нова година в здраве, в радост, в благодат и в обич. И нека знаят, че времето винаги ще препуска и ние не можем да го спрем. Но ние като хора можем да се спрем и да се погледнем в очи. Тогава да изразим своята радост, своята обич, признание и благодарност към другия. Нека бъдем благодарни. Тогава 2013 година ще бъде благодатна за нас.

Емили ВАСИЛЕВА

*

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн