Община Казанлък: При широк интерес премина обсъждането на проекта за зелена и достъпна градска среда

STZAGORA.NET

По покана на Община Казанлък в града се проведе ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ на избраните обекти на интервенция (вкл. и на допълнителните обекти), които да бъдат включени в проектно предложение по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/1.4-09/2012: „Зелена и достъпна градска среда”, както и на самите проектни решения за обектите на интервенция.

Главният архитект на Община Казанлък и заместник-кметът Лилия Цонкова направиха презентация, която включваше информация за условията за финансиране по конкретната схема за безвъзмездна финансова помощ и детайлно представяне на предложените обекти на интервенция, а именно:

* Основни обекти: Рехабилитация и обновяване на зони за обществен отдих в парк „Розариум“ и лесопарк „Тюлбе“ със свързваща ги велоалея, изграждане на нов паркинг за леки коли и автобуси на ул. „Ген. Радецки“ до входа на Лесопарк „Тюлбето“

* Допълнителни обекти:

ОБЕКТ 1. Реконструкция на улично платно, тротоари и осветление и обособяване на велосипедна алея на ул. „Шипченска епопея” от парк „Розариум” до кръстовището с ул. „Орешака”, с организиране на кръгово движение на кръстовището.

ОБЕКТ 2. Реконструкция на улично платно, тротоари, и осветление и обособяване на велосипедна алея на ул. „Шейновска“ от ул. „Шипченска епопея” до ул. „Орешака”, в т.ч. и реконструкция на кръстовището пред Дом на културата „Арсенал“.

ОБЕКТ 3. Рехабилитация на уличното платно, тротоарите и осветлението, и обособяване на велосипедна алея на част от ул. „Орешака“ от ул. „Шипченска епопея“ до ул. „Шейновска“ и ул. „Любомир Кабакчиев” от ул. „Орешака” до бул. „Никола Петков”.

ОБЕКТ 4. Нов мост над р.Стара река

ОБЕКТ 5. Зона за отдих на ул. „П.Д.Петков” в кв.38, УПИ I – за озеленяване, с площ 2330 кв.м и на ул. „Бузлуджа” в кв.35, УПИ Х, с площ 950 кв.м.

ОБЕКТ 6. Спортна площадка в кв.450, УПИ II – за младежки дом и увеселителен център, с площ 1000 кв.м.

Присъстващите представители на неправителствени организации и различни институции от Казанлък проследиха с интерес представянето на проекта и зададоха множество въпроси, касаещи неговия обхват и реализация. Бяха направени и предложения за включване на различни компоненти като беседки, тематични декоративни елементи, съоръжения за спорт на открито, площи за каране на кънки и др. В хода на дискусията постъпиха и други предложения, извън обхвата на обсъжданото предложение, касаещи развитието на града, които ще бъдат отнесени като предложения към проектите, разработвани в рамките на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие Казанлък – 2020.

В края на обсъждането присъстващите попълниха анкетни карти за проучване на общественото мнение, като общо изразеното мнение бе в подкрепа на предложението на Община Казанлък.
*

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн