БСП-Стара Загора написа “Бяла книга” за местната власт в ролята си на конструктивна опозиция

STZAGORA.NET

“Бяла книга” за 5-годишното управление на ГЕРБ в община Стара Загора (декември 2007 г.-декември 2012 г.)представи пред медиите днес председателят на Изпълнителното бюро на Общинския съвет на БСП Илия Златев, заедно със заместника си Георги Георгиев и членовете на ИБ Борис Боричев, Румен Димитров и Делян Маджаров.

42-страничното издание е плод на 5-месечния труд на голям колектив от членове и симпатизанти на БСП-Стара Загора.

“Целта, която си поставихме с разработката “Бялата книга” не е само да критикуваме, нито само да приказваме колко ние от БСП сме добри и колко можем да вършим нещата и да решаваме проблемите в община Стара Загора. Задачата ни беше да направим критичен анализ на 5-годишното присъствие на ГЕРБ в местната власт, но едновременно с това се постарахме и да направим някои наши съществени предложения за решаване на наболели проблеми в местната общност”, заяви Илия Златев. Той поясни, че изданието е озаглавено “Бяла книга”, защото в него става въпрос за белите петна в нерешените проблеми на жителите на община Стара Загора. Проектът ще бъде от изключителна полза и за общинската организация на БСП с оглед на подготовката на бъдещата предизборна платформа за следващите местни избори през 2015 г.

“Проектът дава ясна оценка за резултатите от предишния 4-годишен мандат на общинската администрация, водена от проф.Светлин Танчев, и за първата година от управлението на сегашния млад и амбициозен кмет на община Стара Загора Живко Тодоров”, допълни Илия Златев. Мандатът на проф.Танчев е определен в “Бялата книга” като “абсолютен провал” в местното самоуправление.

“Няма по-слаб екип и по-слабо работила администрация в годините след 1989-та от тази на проф.Танчев. Едновременно с това ми се струва, че е твърде рано да дадем ясна и категорична оценка за резултатите от управлението на кметския екип на Живко Тодоров, поради това, че от мандата му са изминали едва само 12 месеца. Пред него стоят огромни предизвикателства и отговорности по преодоляването на редица допуснати грешки от предшественика му”, каза Илия Златев, като не скри, че е загрижен най-вече за начина и качеството, с които ще бъдат изпълнявани през следващите години многобройните и амбициозни проекти на Общината.

“Бялата книга” на БСП-Стара Загора разглежда в последователен ред важните за Стара Загора проекти – за кв.”Железник”, Регионалното депо за битови отпадъци, пътят Калояновец-Ловец, електронното управление в Общината. Специални глави от текста са посветени на напускането на община Стара Загора на Регионалната асоциация на общините “Тракия”, на инфраструктурата и градската среда, транспорта, сигурността и обществения ред, местните финанси и общинския бюджет, общинската собственост, социалната политика на Общината и проблемите в здравеопазването, спорта, администрацията и читалищната дейност.
*

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн