НАП приканва: Направете справка за задълженията си

STZAGORA.NET
Само за 2 дни Офисът на НАП в Стара Загора е посетен от над 590 клиенти. По голямата част от тях са направили уточнения по данъчно-осигурителните си сметки, други над 120 са получили персонален идентификационен код (ПИК).

Напомняме, че от началото на следващата година всички данъци и осигурителни вноски ще се плащат по една единствена банкова сметка. Изключение са сумите за Допълнително задължително пенсионно осигуряване (ДЗПО), които ще постъпват по отделна сметка и публичните задължения, за които остава валидна досегашната набирателна сметка.

Също от догодина при превод на пари към бюджета отпадат и кодовете за вид плащане. Няма да е необходимо и да се попълва изрично основание за плащане, тъй като погасяването на задълженията към хазната ще става по реда на датата на възникването им.

Апелираме към фирмите и самоосигуряващите се лица да проверят дали имат неуточнени или непогасени задължения и да ги платят до края на 2012 г. За въпроси (само за клиентите на Офис НАП Стара Загора) са отворени следните телефони:

* за уточнения на подадени декларации, документи и платени суми: 042 692 633, 692 492 за Стара Загора; за Казанлък 0431 62146;

* за уточнение на публични задължения (невнесени глоби и др.) 042 692 417 и 692 447.

Справки за размера на задълженията не се дават по телефона.

Услугата „Справка за задълженията” е достъпна от интернет страницата на НАП www.nap.bg, от меню „Електронни услуги”. За да бъде получена тя, е необходим електронен подпис или персонален идентификационен код.
*

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн