„КонтурГлобал Марица Изток 3“ отбеляза традиционните си Дни на безопасността

STZAGORA.NET

Наситената програма между 4 и 7 декември 2012 г. включи инициативи, насочени към утвърждаване на културата на безопасност в компанията и нейните заинтересовани страни

Конкурс за семействата на служителите на компанията пренася темата за безопасността извън работното място

Гълъбово, 12 декември 2012 г. „КонтурГлобал Марица Изток 3“ организира вътрешен конкурс по безопасност, в който могат да участват семействата на всички служители на компанията. Инициативата е част от програмата на традиционните Дни на безопасност, които се отбелязват в ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ вече няколко години. Мероприятията продължиха от 4 до 7 декември 2012 г.

С организирането на вътрешния конкурс ръководството на компанията показа, че иска темата за безопасността да излезе извън рамките на работното място. „Безопасността е въпрос, по който трябва и да говорим, и да работим. Той не бива да остава „заключен” само в електроцентралата, а да живее и да бъде лайтмотив за всеки наш колега. Единствено по този начин безопасността може да се утвърди и да се превърне от изключение в норма”, заяви Гари Левсли – изпълнителен директор на „КонтурГлобал Марица Изток 3“. Конкурсът ще събира идеи за ново лого на кампаниите по безопасност, рисунки, снимки и презентации по темата. Победителите ще бъдат обявени в средата на януари 2013 г.

В рамките на устойчивата си ориентация към безопасност и високотехнологични условия на труд „КонтурГлобал Марица Изток 3“ осъществи наситена с дейности програма, насочена към утвърждаване на практики по безопасност, даване на положителни примери към служителите и другите заинтересовани страни, и развиване на културата по безопасност. В програмата бяха включени семинари по оказване на първа долекарска помощ, презентации за здравословен начин на живот с пример от работния режим и навиците на персонала, ежедневна викторина и обиколки по безопасност, срещи с работници от фирми-подизпълнители, училищни семинари по безопасност в Стара Загора и Гълъбово.

Ангажиментът на ръководството към безопасността се демонстрира за пореден път с раздаването на лични предпазни средства за всички служители. Традиционно мениджърите на компанията посрещнаха с тези подаръци редовната и дневна смяна рано сутринта в един от дните на Централния вход на електроцентралата.

Своеобразно начало на Дните на безопасността постави смяната на билборда по безопасност, разположен на стената на Турбинна зала до Главния вход на обекта. С внушителните си размери – 20 х 16 м, той винаги е носил силни послания. Новата му визия включва седем от най-активните служители в кампанията „Дай глас – спаси живот” за докладване на почти-инциденти и опасни ситуации за 2011 г. В началото на 2012 г. победителят в кампанията бе определен чрез жребий. Това е и единствената проява на късмет в цялостната идея на този вътрешен проект, вдъхновяван от логиката, здравия разум и спазването на установените правила. Поставяйки колегите на билборда, компанията им изказва своето „Благодаря” за активността, ангажираността и лидерските им качества. Посланието на колегите от плаката към екипа и към всеки посетител на обекта е: „Тук работим безопасно. Това е нашата електроцентрала. Нашата цел е нулеви злополуки”.

Ключов и изключително атрактивен момент от програмата на Дните на безопасността бе презентацията за безопасност на пътя, изнесена от главен инспектор Красимир Костов от ГД „Национална полиция”, Пътна полиция. Балансирайки между факти и статистика, от една страна, и емоционални и лични послания, от друга, главен инспектор Костов обясни защо безопасността на пътя е основен приоритет и изтъкна какви малки, но важни неща са от значение за избягване на инциденти на пътя.
* * *
„КонтурГлобал Марица Изток 3” е важна част от голямото енергийно семейство на международната компания ContourGlobal. В България тя е мажоритарен собственик на ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3″ – една от четирите топлоелектрически централи в комплекса Марица изток. Това е първата топлоелектрическа централа на въглища на Балканите, която функционираше в пълно съответствие с най-високите стандарти на ЕС за опазване на околната среда и безопасността.

„КонтурГлобал Марица Изток 3” покрепя инициативата „Имам приятел – добър самарянин” за 2012 г. – ежегодна инициатива, осъществявана от Сдружение „Самаряни” в подкрепа на социални каузи в област Стара Загора. Гласуването за победителите вече започна. Финалът е на 21 декември в Драматичния театър в града.
*gerb

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн