Казанлък и Толияти обвързаха сътрудничеството си с конкретни инициативи

STZAGORA.NET

Толияти изгражда икономическа зона върху близо 5000 хектара, в създаването на която ще участват държавата, област Самара и бизнеса. Вече има заявки от „Дженерал Мотърс“, „Нисан“ и от редица китайски фирми да се разположат в този технически парк. Зоната ще бъде с изградена железопътна и пътна инфрастурктура, а фирмите ще ползват данъчни облекчения и ще могат да закупуват земята.

С тези икономически новини сезавърнаха от побратимения на Казанлък руски град Толияти кметът на общината Галина Стоянова и заместник-кметът по икономика, стопанска политика и управление на общинската собственост Петър Косев, които днес дадоха специална пресконференция. Те бяха на официална визита заедно с председателя на ОбС Николай Златанов на международния икономически форум “Толияти – град на бъдещето”.

Освен прекрасните впечатления от руския град и топлото посрещане, те споделиха новини и около развитието на Толияти. След посещенията в заводите „АВТОВАЗ“, след срещи с кмета на града Сергей Андреев и с депутати от Градската Дума начело с председателя Александър Денисов, са оформени и конкретните параметри на сътрудничеството между Казанлък и Толияти през 2013 г. Те са в контекста на подписаното Споразумение за сътрудничество между двата града, което бе скрепено с подписите на кметовете Галина Стоянова и Сергей Андреев по време на неговото посещение в Казанлък на Празниците в Долината на тракийските царе тази есен. През следващата година ще бъде акцентирано върху обмена на таланти от двете страни в сферата на танцовото изкуство, спорта – шахмат и борба, детски лагер, младежки обмен на работещи млади хора в различни сфери на производството, творци и др.

Кметът Галина Стоянова подчерта, че с кмета на Толияти Сергей Андреев са единодушни, че връзките между двата града ще се развиват в различни посоки, ще обхванат повече сфери от икономическия и обществения живот, за да се изпълни с реалност и пълнокръвен живот побратимяването между Казанлък и Толияти.
*vvv

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн