“EVN България” подсили мрежите си, подмени близо 5000 стълба за зимата

STZAGORA.NET

Информационна среща-разговор с ръководството на “EVN България” проведе днес областният управител Недялко Недялков. Председателят на УС на електроразпределителното дружество Йорг Золфелнер (на снимката – вторият отляво) презентира пред областния управител свършеното през 2012 година и информира за бъдещите инвестиционни намерения на дружеството за следващата 2013 година.

Над 3 млн. лв. е вложило дружеството в изграждането на нов център за данни, ползващ най-съвременните технологии за отчитане и измерване на консумираната енергия, а само за три месеца в изградената нова система под името ” EVN Онлайн плюс” са се регистрирали над 115 000 битови клиенти.

Дружеството “EVN България” е готово и за зимния период, като навременно са инспектирани електрическите съоръжения, направени са ремонтни дейности и са реализирани инвестиционни проекти. Подсилени и подменени са 56 000 км мрежи, а 4810 стълба са изцяло подменени.

642 нови фотоволтаични централи са изградени само за първото полугодие на 2012 г., което е 3,5 пъти повече в сравнение с периода от 2006 до 2011 година.

Планираните инвестиции за 2013 г. са в размер на 126 млн. лв. Приоритет в работата на електроразпределителното дружество на територията на Стара Загора е изграждането на подстанция в района на бившия Химкомбинат и кабелиране на въздушни електропроводи източно от града.
*

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн