Довечера (понеделник, 10 декември): Прожектират филм за Балканската война в Регионалния исторически музей

STZAGORA.NET
Тази вечер от 18:00 ч. в зала № 33 на Регионалния исторически музей – Стара Загора ще се състои прожекция на филма „НА НОЖ“. Филмът е посветен на Балканската война от 1912 г. и е създаден по инициатива на списание „Българска наука” по повод 100 годишнината от военната епопея.

Автори и продуценти са Петър и Росен Теодосиеви. Споделят, че целта им е била да изразят уважение и да почетат паметта на всички онези, взели участие във войната и дали живота си за Отечеството.

„На нож!“ е замислен като съвсем нов поглед към събитията от 1912 г., към историческия им и духовен смисъл, както и към отражението им върху българската история и народопсихология, обясняват от „Българска наука“.

Авторите са потърсили недостатъчно изследвани и неизвестни досега обстоятелства. Акцентът е поставен върху обобщаване на информацията за войната, както и върху духа на българската армия и българския войник, представяне на гледните точки на всички балкански страни за войната, както и отзвука й в Европа.

ВХОД СВОБОДЕН!
*

социално споделяне


echo
Copyright © 2021 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн