Ути Бъчваров готви 70-килограмов сом за Никулден в Стара Загора

STZAGORA.NET

Сом - 70 килограма. Снимка www.ribibg.com

70-килограмов сом с дължина 2 метра, досущ като този на снимката, ще бъде сред атракциите за Никулден в Стара Загора. Това е най-голямата риба, уловена в региона, след като Община Стара Загора обяви, че търси най-отбрания екземпляр, който ще бъде сготвен в най-големия двуметров тиган в България от известния кулинар и телевизионен водещ Ути Бъчваров.

На празничния 6 декември от 16.30 ч. той ще спретне кулинарни изкушения като рибена чорба и плакия на главната улица пред сградата на Общината.

70-килограмовият сом ще бъде докаран и ще заеме своето подобаващо място на сцената около 14.00 ч. Той е уловен в пресевните край с. Шаново от Валентин Тотев, председател на Спортен клуб по риболов – Стара Загора и старшия треньор на отбора Калин Митранов. Останалата близо 50 кг риба, необходима за вкусотиите на Ути, е уловена от язовир, стопанисван от Георги Балев.

Необходимите над 120 кг свежи зеленчуци ще бъдат предоставени от магазини за хранителни стоки „СиБиЕс”, а над 200 литра вино се осигурява от винарна „Тера Тангра”. Рибата, продуктите и виното се предоставят безвъзмездно.

Над 1000 порции риба и рибена чорба ще раздаде Ути в късните следобедни часове на Никулден.

Кулинарният празник в Стара Загора ще бъде заснет от екип на предаването „Бързо, лесно, вкусно” и излъчен по БНТ.

По същото време на площада пред общината ще бъде открит и австрийски коледен базар, ще грейнат и светлините на коледната украса в града.
*enl

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн