Започна седмицата “Европа – България” в Стара Загора

STZAGORA.NET

С концерт на самодейни групи и фотоизложба Народно читалище „Св. Климент Охридски” в Стара Загора откри седмицата „Европа – България”, която отбелязваме до 7 декември.

На събитието присъства областният управител Недялко Недялков (на малката снимка), който припомни целта на кампанията: да се популяризират ползите от присъединяването на България към Европейския съюз след 5 години членство, както и възможностите, които различните оперативни програми предоставят на бенефициентите.

Областният управител прочете пред участниците поздравителен адрес от евродепутата от ЕНП/ГЕРБ Илиана Иванова, в който се изразява пълна подкрепа за всички инициативи, които съдействат в посока утвърждаване на положителния образ на България като пълноправен член на ЕС.

Европейската седмица се провежда в рамките на Работната програма за 2012 г. на Комуникационната стратегия на Република България за ЕС. Планирани са поредица културни и информационни събития до 7 декември във всички общини на територията на област Стара Загора; различни дейности, фокусирани върху европейската тема, които ще се реализират съвместно с читалищата и ИЦ “Европа Директно”, с партньорството на Областна администрация.

Седмицата „Европа – България” ще бъде закрита в Стара Загора на 7 декември с голям концерт с участието на фолклорни състави, който ще се проведе на сцената на оперния театър от 18.00 часа.
*gerb

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн