Предстоящо: Европейска седмица в Стара Загора стартира в началото на декември

STZAGORA.NET
В рамките на Работната програма за 2012 година на Комуникационна стратегия на Република България за Европейския съюз, Областната администрация в Стара Загора заедно с читалищата в областта организират провеждането на седмица „Европа-България”.

Европейската седмица ще бъде проведена в периода от 1 до 7 декември, като през всеки ден в различни градове от област Стара Загора ще се състои събитие, фокусирано върху европейска тема – лекции, публични дискусии, изложби, концерти и филми.

На 3 декември НЧ „Св. Климент Охридски” в Стара Загора ще открие фотоизложба за Европа с тържествен концерт на художествените си състави. Народно читалище „Развитие” в с. Дълбоки ще представи изложба на тема „Европа в моите очи” и ще проведе викторина „Бъди европеец”. С прожекция на филм „България сред голямото европейско семейство” ще се представи НЧ „Изгрев 1921” в с. Кирилово. Печатните информационни материали, фотоизложбата в читалище “Климент Охридски”, филмът в Кирилово и викторината са предоставени от “Европа Директно” – Стара Загора (Агенция за регионално икономическо развитие).

На 6 декември Регионалната библиотека „Захарий Княжески” и център „Европа директно” ще проведе интерактивно състезание за ученици „Открий Европа”.

В седмицата, посветена на Европа, библиотека „Родина” ще прави мултимедийна презентация „Европа – България – Стара Загора”.

Община Стара Загора организира на 7 декември голям концерт с участието на фолклорни състави, който ще се проведе на сцената на оперния театър от 18.00 часа.

Община Казанлък също се включва активно в отбелязване на Седмицата на Европа. Тя организира информационен щанд, на който ще се предоставят безплатни информационни издания, свързани с Европейския съюз и 5–годишното членство на България. НЧ „Искра” – Казанлък организира хепънинг, а читалищата в селата Голямо Дряново и Енина ще се представят с концерти.
*

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн