Община Стара Загора набира доброволци за спасителни действия при извънредни ситуации

STZAGORA.NET
Със заповед на кмета на Община Стара Загора, на основание решение № 432/25.10.2012 г. на Общински съвет Стара Загора и съгласно решение на Министерския съвет № 265 от 29.04.2012 г., се създава доброволно формирование от 60 души, разпределени в два спасителни отряда и четири спасителни екипа.

Доброволното формирование, в съответствие с наредба, приета с ПМС № 123 от 25.06.2012 г., е предназначено за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации на територията на община Стара Загора, както и отстраняване на последиците от тях.

На териториален принцип са определени два спасителни отряда – „Берое“ в Стара Загора, съставен от 30 души, и „Верея“ на Старозагорските минерални бани – от 10 души. Четирите спасителни екипа – “Боруй” в с. Дълбоки, “Загоре” в с.Хан Аспарухово, “Тракия” в с.Могила и “Железник” в с.Калояновец, са в състав от по 5 човека.

Община Стара Загора организира провеждането на конкурс за набиране на кандидати за доброволци в спасителните доброволни формирования. Кандидатите трябва да представят формуляр по образец, медицинско удостоверение, че са клинично здрави, справка от психодиспансер, че не се водят на отчет, свидетелство за съдимост, копие от документ за придобито образование или правоспособност, писмено съгласие от работодателя за лицата по трудово или служебно правоотношение, декларация за обработка на лични данни.

Срокът за подаване на документите е до 28.12.2012 г. Необходимите заявления и формуляри за попълване са публикувани на сайта на община Стара Загора www.starazagora.bg.
*

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн