Недялко Недялков прие оперната прима Веселина Кацарова

STZAGORA.NET

Областният управител Недялко Недялков прие днес световноизвестната оперна прима – старозагорката Веселина Кацарова. Той отправи своите благодарности към певицата за това, че въпреки многобройните ангажименти по световните сцени тя ще пее на сцената на Старозагорска опера и ще открие Фестивала на оперното и балетното изкуство. Оперната прима е пяла два пъти благотворително за възстановяването на изгорялата опера, преди дни стана част и от вечер в Брюксел, посветена на България и родния й град.

„Напуснах много млада страната и не прецених какво означава за мен България. Ужасно обичам страната си, у нашия народ има много мъдрост, която, за съжаление, не се използва. Но аз съм оптимист и искам в страната ми да се раждат родолюбци, които да възпитават България”, сподели световноизвестното мецосопрано. Според нея всички хора трябва да се гордеят със своя произход, независимо колко тежък е бил животът им, да бъдат искрени със себе си и с другите около тях.

„Аз съм реалист и винаги съм твърдяла, че ние, българите, сме един народ, наследник на голяма култура и интелигентна енергия. Своите мисли споделям и в книгата, която издаде за мен немското издателство „Беренрайтер”. Дано станем по-позитивни и уверени в своите възможности”, заяви Кацарова. Областният управител пожела на Веселина Кацарова още много години на световните оперни сцени и достатъчно време за изяви на родна земя.

Кариерата на Веселина Кацарова започва преди повече от 25 години. На година пее в по 70 оперни спектакъла. В репертоара си има над 50 роли. Живее в Швейцария, пътува непрестанно за участия по света. През 1996 година е удостоена със званието „Почетен гражданин на Стара Загора”.
*

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн