Дните на отворените врати се пренасят от Брюксел в Стара Загора

STZAGORA.NET
„Интеграция чрез сближаване” е част от инициативите „Европа в нашия град”, съпътстващи Европейската седмица на градовете и регионите Open days, която се проведе в Брюксел от 8 до 11 октомври 2012 г. Чрез нея Дните на отворените врати се пренасят от Брюксел в Стара Загора. На срещата, която ще се проведе на 5.11.2012 г. от 10,30 ч. в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески” ще се обсъдят големите европейски предизвикателства и представянето на Стара Загора и региона пред европейските институции, както и възможностите за нови инициативи.

На срещата ще бъде представена кратка информация за участието на Стара Загора в «Дните на отворените врати” по време на X-та Европейска седмица на градовете и регионите в Брюксел. Предизвикателствата пред регионалното развитие на България през следващия програмен период на ЕС ще разясни доц. Стелиян Димитров от Софийския университет „Св.Кл. Охридски”.

С презентации ще участват Областният информационен център, партньор в усилията за привличане на Европейски средства за местно и регионално развитие, и Агенцията за регионално икономическо развитие, приемна структура на EИЦ от мрежата „Европа-Директно“. Ще бъдат представени важни европроекти на общините Стара Загора и Раднево. Очаква се в срещата да участва Илиана Иванова – член на Европейския парламент, както и представители на общинските и държавни структури в региона, Тракийския университет, Търговско-промишлената палата, Стопанската камара, медиите и др.
*

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн