“Различният поглед” с първа сесия по йога на смеха в Стара Загора

STZAGORA.NET

*
В Къщата на архитекта на ул. “Сава Силов” 37 в Стара Загора се проведе първата сесия по йога на смеха. Инициативата се провежда от Сдружение за съвременно изкуство и култура “Различният поглед” в партньорство по проект „Синергия“ на Сдружение „Чудно“, София. Участваха 9 младежи, сред които чуждестранни ЕДС доброволци, заради което сесията бе водена на български и английски език.

Проект „Синергия“ е национална младежка инициатива по Европейската програма „Младежта в действие“, в който 12 младежи от цяла България бяха обучени като инструктори по йога на смеха през юли в София, а впоследствие имаха задачата да разпространят концепцията, като проведат смехо-йога сесии и финансови семинари в родните си градове и други части на страната. Финансовият семинар няма за цел да дава професионални умения, а по-скоро да представи нова гледна точка върху парите като цяло, разглеждайки отношението на хората към тях и материалните последствия от това. В Стара Загора той ще бъде проведен в края на ноември.

Двама от членовете на старозагорското Сдружение за съвременно изкуство и култура “Различният поглед” участват пряко в проект „Синергия“. Теодора Николаева и Мирчо Христов са сертифицирани инструктори по йога на смеха и техните сесии ще бъдат провеждани всяка сряда от 19:00 часа в приказната къща на ул. “Сава Силов” 37, паметник на културата с местно значение.

Повече информация за концепцията йога на смеха, както допълнителни материали и снимки можете да намерите на сайта на Сдружението www.razlichniatpogled.org.
*

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн