Казанлък: Дофинансираха читалище „Искра-1860” с 50 000 лева

STZAGORA.NET

*
С 50 000 лв. ще бъде дофинансирано НЧ „Искра-1860” след днешното решение на Общинския съвет в Казанлък. В свое писмо до общинската администрация председателят на настоятелството на читалището Васил Самарски заявява, че за да може да реализира програмата си през новия творчески сезон, културното средище се нуждае от допълнително финансиране.

За да не се допусне НЧ „Искра-1860” да затвори врати, за да не спре работата на неговите школи и талантливите деца на Казанлък да продължават да посещават читалищните формации, Община Казанлък предлага дофинансиране на читалището с 50 000 лева. Това обаче ще стане, след като целият реквизит на Общински театър „Любомир Кабакчиев”, закупен със средства на театъра, но заведен на читалището, бъде прехвърлен с приемо-предавателен протокол на театъра и бъде подписано споразумение с ОБ „Искра” и театър „Любомир Кабакчиев”, че НЧ „Искра-1860” се отказва от претенциите си към тях за наем за 2012 година.

Съветниците приеха предложението с 27 гласа „за”.

* * *

Общинският съвет избра Временна комисия за подбор на кандидати за обществен посредник

Общинският съвет на Казанлък избра на днешното си заседание Временна комисия за подбор на кандидатите за обществен посредник. В състава на комисията влизат петима общински съветници, двама представители на неправителствени организации и двама представители на медиите. Съгласно постъпилите предложения за членове на комисията от квотата на общинските съветници бяха избрани Александър Минчев – БСП, Нено Влайков и Радиана Стефанова – ПП ГЕРБ, Красимира Харизанова – КП „Експерти за Казанлък” и Джамал Папарланов – ПП „Лидер”. От юридическите лица с нестопанска дейност бяха постъпили две предложения, които бяха одобрени от съветниците – Петранка Драганова от СНЦ „Шахматен клуб Казанлък 21” и Красимира Димитрова от СНЦ „Бъдеще за децата с увреждания”. От страна на медиите предложените кандидати за членове на Временната комисия бяха четирима, като съветниците в крайна сметка одобриха с най-много гласове двама от тях – Деляна Бобева от в. „Трибуна Арсенал” и Георги Манев от Прес ТВ.

Общинският съвет избра Радиана Стефанова за председател на Временната комисия по подбор на кандидатите за омбудсман. Единственото предложение за заместник-председател на комисията бе постъпило за Деляна Бобева, която и зае заместник-председателското място в комисията.

Срокът за подаване на документите на кандидатите е 14 дни от приемане на решението, а срокът за действие на Временната комисия е 30 дни също от приемане на решението, като в този срок тя трябва да изготви доклад и да го внесе в ОбС.

Община Казанлък бе една от първите в България, която избра свой обществен посредник преди 5 години. С изтичане срока на договора на настоящия омбудсман бе стартирана процедура по избора на нов.
*vvv

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн