Създаването на доброволно формирование за действие при кризи ще обсъдят в четвъртък общинските съветници в Стара Загора

STZAGORA.NET
Общо 38 точки, включително питания, има в дневния ред на предстоящата 15-та редовна сесия на Общинския съвет в Стара Загора, която ще се проведе на 25 октомври от 9.00 ч. в зала „П.Р. Славейков“.

Една от точките в дневния ред предвижда създаването за първи път на доброволно формирование за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации на територията на община Стара Загора. Предложението на кмета Живко Тодоров е съгласно Наредбата за реда за създаване и организиране на дейността на доброволните формирования за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и отстраняване на последиците от тях, приета с ПМС №123 от 25.06.2012 г. Доброволните формирования се създават на териториален принцип, за самостоятелни действия и/или за подпомагане на основните съставни части на Единната спасителна система за осигуряването на ефективна защита на населението при бедствия, пожари и извънредни ситуации, като един от основните приоритети на Общинска администрация Стара Загора.

Съветниците ще обсъдят и предложение на кмета за предоставяне на помещение с площ около 200 кв. м на ул. „Княз Александър Батенберг” № 19, за срок от 01.10.2012г. до 30.10.2014 г., за създаването на Център за кариерно ориентиране. Предложението е във връзка с изпълнение на проект „Система за кариерно ориентиране в училищното образование” на Министерството на образованието, младежта и науката по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Стойността на проекта е 10 млн. лева и обхваща общо 726 000 ученици.

Общинските съветници ще обсъдят предложение за създаването на временна комисия за изготвяне на проект за Наредба за отличията и наградите на Община Стара Загора. Те ще решават и относно предложението за присъждане на наградата „Икар” на Галина Костова – ученичка от ХII б клас на Средно образователно училище „Иван Вазов“ за постижения в международни и национални конкурси в областта на изкуствата и науката.
*

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн