Старозагорци проверяват с “алкохолни очила” как се кара на пияна глава

STZAGORA.NET

Преди седмица "алкохолните очила" бяха тествани и от бургазлии в центъра на града. Снимка e-burgas.com

“Алкохолни очила”, които възпроизвеждат различен процент промили – съответно от 0,4 до 0,6 промила, от 0,6 до 0,8 промила (за нощно виждане), от 0,8 до 1,5 промила и от 1,0 до 1,7 промила ще си сложат тази събота и неделя старозагорци. Инициативата е на “Каменица” АД в рамките на кампанията на пивоварната под надслов “Алкохолът е лош шофьор”. Мястото за заралии е на ъгъла на Универсалния магазин (“Часовника”), от 11.00 до 15.00 ч. в двата почивни дни.

Тестът ще покаже на всеки, сложил “Алкохолните очила”, по какъв начин алкохолът променя реакциите – забавя ги, полезрението е размазано, човек няма реална преценка за разстоянията. Опитите да се ходи по права линия са неуспешни, запазването на равновесие или здрависването с приятели – също, а да се направи везна с очилата е съвсем невъзможна задача.

В национален мащаб броят на ПТП-та, резултат от употребата на алкохол, намалява. От началото на 2012 г. до края на септември са възникнали 306 тежки ПТП от общо 4667, причинени от употребата на алкохол. За същия период на 2011 г. възникналите по тази причина тежки ПТП са били 361. В 93 от тях съдържанието на алкохол е било в границите от 0,5 до 1,2 промила.
*

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн