Подменят най-стария светофар в централната част на Стара Загора

STZAGORA.NET

Започва подмяната на светофарната уредба на кръстовището на бул. „Ген. Столетов” и ул. „Ангел Кънчев” в Стара Загора. Тя е морално остаряла и с изтекъл експлоатационен и амортизационен срок на годност, производство на ДЗУ АД от 70-те години на миналия век. Резервни части за този вид лампови уредби вече не се предлагат. Получени са множество сигнали от граждани и длъжностни лица за констатирани ежедневни аварии през летните месеци.

Днес започна демонтажа на светофарната уредба, съобщиха от фирма „Кастело” ООД, която отговаря за поддръжката на светлинната инсталация в града. Комисия от Община Стара Загора осъществява контрол по изпълнението на сключения договор с нея.

По време на ремонтните дейности натовареното кръстовище ще остане без светофар, поради което ще бъде въведена временна организация на движението, съгласно съответната наредба. Предприемат се специални мерки за обезопасяването му със знаци и мигащи светлини в четирите посоки. По време на пиковите часове и когато преминават ученици от съсседните училища движението ще бъде поемано от регулировчик.

Новата светофарна уредба, която ще бъде със светодиодни енергоспестяващи секции с висок интензитет на светене, ще струва на Община Стара Загора около 30 хил.лв.

Ще бъде монтиран микропроцесорен контролер последно поколение, който се изработва по поръчка в Дания. Той ще бъде снабден с дистанционно управление, което ще се извършва от общината. Технологичният срок за подмяната на уредбата с нова е от 4 до 6 седмици.

В Стара Загора има още три подобни светофара от лампов тип, които се наблюдават постоянно, съобщиха още от фирмата.

*

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн