Петър Хубчев пое “Берое” след Ивко Ганчев и вече сформира част от екипа си

STZAGORA.NET

Петър Хубчев. Снимка monitor.bg

Петър Хубчев е новият старши-треньор на “Берое”, съобщава Владислав Лазаров в beroe.eu. След загубата от “Черноморец” (Бургас) с 0:1 ръководството на клуба реши да освободи от поста досегашният старши-треньор Ивко Ганчев и да назначи на негово място героя от САЩ 94. От началото на февруари тази година Хубчев е спортен директор на старозагорци и познава добра обстановката в клуба.

Петър Хубчев е роден в село Гложене, Тетевенско, на 26 февруари 1964 г. Във футбола кариерата му започва от средното спортно училище “Асен Драгонов” в Ловеч и Осъм (Ловеч), където в “Б” група записва 250 мача, преди да бъде забелязан от “Левски” и да бъде привлечен при “сините” през 1989 г.

С отбора на “Левски” Хубчев става шампион на България през сезон 1992/1993 г., печели две купи на страната (през 1991 г. и 1992 г.) и е избран за футболист номер 2 на България през 1994 г. С екипа на “сините” той записва 125 мача в “А” група, 29 срещи и 2 попадения за Купата на страната и 9 мача в европейските клубни турнири.

В националния отбор на България дебютира на 25 април 1984 г. срещу Гърция. Петър Хубчев е твърд титуляр в защитата на българския национален тим, с който завоюва бронзов медал на Световното първенство в САЩ през 1994 г. (играе в 7 мача). През 1996 г. участва на Европейското първенство в Англия (в 2 мача). Последният му мач за националния тим е на 1 септември 1996 г. срещу Израел (1:2) в Тел Авив. Общо е изиграл 35 мача и е вкарал 1 гол.

Талантът му не остава незабелязан и през 1993 г. е привлечен в “Хамбургер Шпортферайн”, като дори поема капитанската лента на отбора от Бундеслигата. През 1997 г. е привлечен от “Айнтрахт” (Франкфурт), където играе, докато решава да прекрати кариерата си на футболист. Записва 128 мача и 5 попадения в първа и 44 мача с 2 гола във втора германска бундеслига.

След прекратяването на активната му състезателна дейност Хубчев се насочва към треньорската професия. Назначен е през 2002 г. за помощник-треньор на “Айнтрахт” (Франкфут), а в последствие и за старши-треньор на юношеска формация на отбора.

(Подробности – в beroe.eu)

*  *  *
Петър Хубчев сформира част от екипа си

Новият старши-треньор на „Берое“ Петър Хубчев избра част от своите помощници. Той взе решение и остави Николай Георгиев на поста кондиционен треньор. Новият член в екипа на Хубчев е пловдивчанинът Левон Апкарян, който ще бъде негов помощник.

„Познавам и двамата добре. Те са професионалисти. С Левон Апкарян сме работили заедно в „Черноморец“ (Поморие) и „Ботев“ (Пловдив). Той има защитен А-треньорски лиценз в Германия. Оттук нататък ни предстои много работа и вярвам, че ще върнем отбора на „Берое“ на полагаемото му се място“, заяви Петър Хубчев.
*vvv

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн