Удължават концесията на “Нелсен Чистота” в Стара Загора за още 4 години

STZAGORA.NET

*
С голямо мнозинство – 36 гласа “За”, 2 “Против” и 3 “Въздържал се”, на свое извънредно заседание днес Общинският съвет в Стара Загора даде съгласието си да бъде удължена концесията на “Нелсен Чистота” ООД. Старейшините упълномощиха със свое решение кмета на общината да сключи допълнително споразумение със сметосъбиращото, сметоизвозващо и извършващо зимното улично почистване дружество за продължаване на дейността му с нови 4 години, считано от 26.06.2012 г., при поемане от страна на концесионера на допълнителни ангажименти.

В замяна на удължения срок на концесията решението задължава концесионера да достави в срок от 3 месеца след подписване на споразумението 7 нови сметосъбиращи автомобила с различна кубатура и сертификат за екологичност EURO 4 (5), в срок от 2 месеца – 4 нови специализирани автомобила за зимно поддържане, до 31 май 2013 г. – 4 нови водоноски, а за всяка от четирите следващи години – по 100 съда за смет от по 1100 литра, тип “Бобър”, плюс кофи и кошчета за текуща подмяна на амортизираните.

До 6 месеца от осигуряването на договорената техника “Нелсен Чистота” ще трябва да постави на всичките си автомобили GPS-блокове за навигация, чрез които да се проследява, записва и контролира движението им от страна на общинската администрация.

Общинските съветници решиха също така концесионерът да приложи инвестиционен план за периода на анекса.

В дискусията по обсъждания въпрос общинските съветници отчетоха, че чистотата в Стара Загора се поддържа на добро ниво от концесионера, но отправиха към него и препоръки да засили грижите си за малките улички в периферията на града и големите крайни квартали, както и да обнови техниката си за зимно почистване на улиците.

Отделни общински съветници (Даниела Памукова – ДСБ, Кристиян Петков – ВМРО-БНД) пледираха за избор на нов концесионер в условията на конкурс, но мнозинството се обедини около разбирането, че “Нелсен Чистота” е бил коректен и предвидим партньор на Община Стара Загора през 12-те години, в които работи на територията й, и не би било разумно да се рискува с евентуалната му смяна, при положение, че няколкото фирми-кандидати за мястото му не се славят с особени постижения в градовете, в които оперират. Отбелязано бе, че договорът с “Нелсен Чистота” ООД е сключен по Закона за концесиите, а не по Закона за обществените поръчки.
*

gerb

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн