“КонтурГлобал Марица Изток 3″ и Община Гълъбово откриха ремонтирана детска градина в Гълъбово, част от споразумението им за корпоративна социална отговорност

STZAGORA.NET

Гари Левсли и Николай Тонев лиснаха традиционното менче с вода под одобрителния поглед на Куинто ди Фердинандо.

Гълъбово, 4 октомври 2012 г. – Днес изпълнителният директор на „КонтурГлобал Марица Изток 3” Гари Левсли и кметът на Община Гълъбово Николай Тонев откриха реновираното Обединено детско заведение „Радост” в общинския център. Заедно с Куинто ди Фердинандо – директор на ТЕЦ “КонтурГлобал Марица Изток 3″, те прерязаха лентата на тържествена церемония. Ремонтните работи, които имаха за цел да постигнат мащабно подобрение на площадката за игра на детската градина, са на стойност 135 000 лв. Това е първият проект, реализиран в рамките на новото социално споразумение, подписано от „КонтурГлобал Марица Изток 3” и Община Гълъбово.

Споразумението предвижда взаимно сътрудничество и социална отговорност в няколко области: опазване на околната среда, здравеопазване, образование и младежки спорт. Общата годишна сума е 500 000 лв. и е валидна за периода 2012-2016. Това финансиране планира да се подкрепят проекти, предложени от Общината и Компанията, и има за цел подобряване на живота и социалните условия в общината.

Всеки проект, който е избран за изпълнение по силата на Споразумението за корпоративна социална отговорност, трябва да премине няколко нива на одобрение, като по този начин се потвърждава желанието и на двете страни да работят заедно по прозрачен начин, в съответствие с най-високите правни и етични стандарти.

С подписването на новото споразумение собственикът на ТЕЦ “КонтурГлобал Марица Изток 3″ потвърди своята готовност да разшири сътрудничеството на компанията с местните власти и гражданските организации, и да присъства в региона не само като важен производител на електроенергия и желан работодател, но също така и като активен партньор с дългосрочни намерения в социалната и обществената активност.

“Ние сме решени в рамките на нашата Програма за корпоративна социална отговорност да инвестираме в социално значими проекти, насочени към подобряване на качеството на живот в Община Гълъбово и да работим за социалния просперитет на местните хора. Стремим се нашата компания да продължава да е добър корпоративен гражданин на България, региона на Стара Загора и на Община Гълъбово и да бъде възприемана като неразделна част от местната общност “, заяви Гари Левсли, изпълнителен директор на „КонтурГлобал Марица Изток 3”, след откриването на ремонтираната детска градина.

“Имам удоволствието да обявя следващия ни съвместен проект с Община Гълъбово: подобряване на инфраструктурата и част от публичните обекти в с. Обручище на стойност над 200 000 лева”, добави още той.

*

„КонтурГлобал Марица Изток 3” е важна част от голямото енергийно семейство на международната компания ContourGlobal. В България тя е мажоритарен собственик на ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3″ – една от четирите топлоелектрически централи в комплекса “Марица-изток”. Това е първата топлоелектрическа централа на въглища на Балканите, която функционираше в пълно съответствие с изискванията на ЕС най-високите стандарти за опазване на околната среда и безопасността.

„КонтурГлобал Марица Изток 3” покрепя инициативата „Имам приятел – добър самарянин” за 2012 г., ежегодна инициатива, осъществявана от Сдружение „Самаряни” в подкрепа на социални каузи в област Стара Загора.
*

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн