Община Стара Загора приключи проект за интеграция на деца от етническите малцинства в образователната система

STZAGORA.NET
Приключи проект BG051РО001-4.1.03-0237 „Заедно напред“ на Община Стара Загора за интеграция на деца и ученици от етническите малцинства в образователната система. Проектът стартира на 17 юни 2011 г. и беше изпълняван на територията на Първо основно училище „Георги Бакалов“ в Стара Загора.

В рамките на проекта бяха обхванати 76 деца и ученици от етническите малцинства. Благодарение на работата на 13-те лектори по проекта, децата посещаваха редовно различни извънкласни форми на обучение, които спомогнаха за тяхното по-лесно интегриране в образователната система. За тях бе организирана екскурзия до различни исторически обекти в страната. Учениците представиха пред своите родители и гости две тържества, отразяващи фолклорното богатство на различните етноси.

С този проект успешно бяха интегрирани обхванатите деца от етническите малцинства в образователната система на страната. С помощта на Първо основно училище „Георги Бакалов“ и лекторите, които работиха по проекта, Община Стара Загора ще продължи да работи за успешното интегриране на всички деца и ученици в образователната система на страната.
26.09.12 г.
*

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн