“Загорка” организира за втора поредна година Ден на доброволчеството в Стара Загора

STZAGORA.NET
Пивоварната кани всички старозагорци да се включат доброволческите дейности на територията на парк “Бедечка”

Ден на доброволчеството се организира за втора поредна година в Стара Загора и е част от платформата на „Загорка“ АД за корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие “Създаваме по-добро бъдеще”. Инициативата изразява стремежа на компанията да бъде зелен пивовар.

В миналогодишното издание участваха предимно служители на компанията, но тази година, поради големия интерес, то е отворено за всички граждани, желаещи да се включат в доброволческите дейности на територията на парк Бедечка.

От пивоварната са мотивирани да превърнат начинанието в традиция и пример за добра практика в района на Стара Загора и вярват, че с общи усилия могат да се постигнат по-големи резултати. Мотивира ги и равносметката от миналата година: събрани са разделно общо 112 чувала с отпадъци, от които 40 жълти (с метални и пластмасови опаковки), 21 сини (с хартия), 10 зелени (със стъкло) и 41 черни (с общи отпадъци). Всички отпадъци са предадени за рециклиране и от тях са преработени 60 кг PET, 10 кг найлон, 5 кг полипропилен и 2 кг кенове. Ефектът от извършеното се равнява на спестени 540 киловатчаса електроенергия или електричеството на домакинство за около 2 месеца. Освен това паркът бе облагороден – 30 нови кошчета за боклук са поставени около езерото и по алеите в западната част на парка, както и 15 нови пейки и 25 ремонтирани.

Тази година Денят на доброволчеството ще се проведе на 28 септември (петък) от 15.00 часа. Служителите на компания „Загорка“ АД, заедно със старозагорци, ще се съберат в парк „Бедечка“ около езеро “Загорка”, за да облагородят пространството и да надградят резултатите от миналата година. Ще бъдат поставени нови кошчета за боклук и нови пейки, а нуждаещите се от поправка ще бъдат ремонтирани. Доброволците ще почистят и съберат разделно отпадъците на територията на парка. Предвидено е да бъде монтирана беседка, изградена почти изцяло от рециклирани материали. Дейностите ще стартират от специално обозначен сборен пункт в непосредствена близост до езерото. Събитието се осъществява под патронажа на Община Стара Загора и с подкрепата на Екопак България.

От компанията канят всички желаещи да се включат в инициативата, като обещават да има изненади, музика и бира “Загорка” за всички!
*

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн