7450 ученици влизат в клас на 17 септември в община Казанлък

STZAGORA.NET
7450 са учениците в учебните заведения на територията на община Казанлък, които влизат в клас за учебната 2012-2013 г. Първокласниците са 691 в 34 паралелки и са със 78 повече спрямо миналата година. В първия учебен ден, който тази година е на 17 септември, понеделник, всеки първокласник ще получи от кмета на община Казанлък Галина Стоянова книжка с български народни приказки на издателство „Славена”, заедно с пожеланията й за здраве и много успехи в стремежа към познанието.

Учебните заведения в община Казанлък са 22 общински и 5 държавни, като всички ще започнат нормално учебния процес. През летния сезон почти навсякъде се извършиха ремонти.

В 7 учебни заведения – ПМГ „Никола Обрешков”, ОУ „Георги Кирков”, ОУ „Чудомир”, ОУ „Мати Болгария”, Хуманитарна гимназия „Св.св. Кирил и Методий”, ОУ „Никола Й. Вапцаров” и гимназия „Акад. Петко Стайнов” приключиха дейностите по проекта на Община Казанлък за въвеждане на мерки за енергийна ефективност на сградите. Извършиха се строително-ремонтни работи, които значително подобриха условията и материалната база в тези училища. Проектът е на обща стойност 3 млн. 566 хил. 992,58 лв. и се реализира по ОП „Регионално развитие” чрез Европейския фонд за регионално развитие, като 85% от общата му стойност е безвъзмездна помощ, а останалите 15% са съфинансиране от общинския бюджет. Изпълнението на дейностите бе прието от Приемателна комисия на ДНСК. В първия учебен ден 7-те училища отварят врати напълно обновени.
*

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн