Община Стара Загора и Старозагорският военен гарнизон честват днес Деня на Съединението – 6 септември

STZAGORA.NET
Община Стара Загора и Старозагорският военен гарнизон честват днес 127–та годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

Тържественият ритуал с полагане на венци и цветя по повод 6 септември – Деня на Съединението, пред Паметника „Защитниците на Стара Загора – 19 юлий 1877 г.“ в Парк „Пети октомври“, ще започне в 10,30 ч.

Час по-рано, в 9,30 ч., венци и цветя ще бъдат положени пред Паметника на загиналите в Сръбско-българската война от 1885 г. в парка на Втора механизирана бригада.

В 11.00 ч. на откритата сцена на Драматичен театър „Гео Милев“ ще започне ХІ-я Песенен празник „Средногорско ехо“.

В 18.00 ч. в парк Пети октомври е началото на концерта на Общинския духов оркестър, а на площада пред сградата на Община Стара Загора от 19.00 ч. ще се състои концерт на Общински фолклорен ансамбъл „Загоре”.

Програмата предвижда на 8 септември от 18.00 ч. на площада пред сградата на Община Стара Загора да се проведе концерт на танцови състави, участници в XIV Международен фолклорен фестивал „Раднево`2012”.
*gerb

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн