Зоопаркът с нови придобивки: мечка, лъв от дърво и 20 нови пейки. Само днес – вход свободен!

STZAGORA.NET

Кметът Живко Тодоров (вдясно) с двама от авторите на скулптурите - Димо Димов (вляво) и Огнян Иванов.

*
Старозагорският зоопарк събра днес от 11.00 часа малки и големи старозагорци, за да отпразнува заедно с тях новите си придобивки. Мечешката полянка се изпълни с песни, танци, цветни балони и много радостни лица. На празника, анимиран от актрисата Елена Азалова, дойде и кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

Поводът: Като част от инициативата „Ателие на открито“, включена в културния календар на Община Стара Загора, младите старозагорски творци Димо Димов, Огнян Иванов (те са авторите на рибата и щъркела до площадките за бадминтон) и Боян Славов изработиха две атрактивни дървени скулптури – на мечка (автори – Димо и Огнян) и лъв (Боян), които вече са експонирани в зоокъта. Младежите са дипломанти във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”.

Завод “Прогрес” АД пък, представен от изпълнителния си директор Славин Янакиев, дари нови 20 чудесни пейки за отдих на посетителите на Зоопарка. Дарението, второ по ред през последните няколко години, е на стойност 5600 лева. То е част от инициативата на старозагорския Парк-мол “Приятели на Зоопарка”, който бе представен днес от маркетинг-консултанта Мирослава Нойкова.

С приветствени думи към събралите се старозагорци се обърнаха кметът Живко Тодоров и директорът на Зоопарка д-р Радослав Михайлов.

Малките приятели на Зоологическата градина от Дома за деца, лишени от родителски грижи “Незабравка”, поздравиха присъстващите със своя специална музикална програма.

По случай празника в Зоопарка днес входът е свободен.

Живко Тодоров и актрисата Елена Азалова с децата от дом "Незабравка" и техните възпитателки.


Скамейките, дарени от завод "Прогрес" АД...

...За което директорът на завода Славин Янакиев (вляво) получи дарителска грамота, подписана от кмета на Стара Загора Живко Тодоров (вдясно).

Част от програмата на децата от дом "Незабравка".

...А през цялото време двете мечета на Зоопарка, вече поотраснали, забавляваха старозагорци.

*gerb

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн