Старозагорският детски фолклорен ансамбъл „Жарава” се завърна от фестивал в Полша

STZAGORA.NET

Детският фолклорен ансамбъл „Жарава” при Народно читалище „Родина-1860” се завърна от участието си в VІ-тия фестивал на традиционните изкуства в град Познан, Полша (20-26 август).

Младите таланти достойно представиха родната Стара Загора и България сред останалите участници от Беларус, Полша, Турция, Чехия, Ирландия, Русия, Латвия, Франция и Испания. Програмата им е била изпълнена с концерти и представяния в различни градове. Най-голямата атракция по време на посещението е бил проведеният уъркшоп за български народни танци. Старозагорските деца са демонстрирали стъпките на българските хора и обучавали всички желаещи да танцуват.

Топлият прием и заслужените аплодисменти са доставили истинско удовлетворение на участниците и техните ръководители Таня Карадонева и Милена Паунова. Те се надяват традиционните им изяви в чужбина да продължат, за да популяризират и разпространяват българския танцов и песенен фолклор.

След завръщането си децата от „Жарава“ изразиха благодарност за съдействието при осъществяване на пътуването на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров.
*

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн