Над 420 деца отдъхваха в общинските бази на Стара Загора през това лято

STZAGORA.NET

Победителките в конкурса за най-красив букет.

Повече от 420 деца, ученици и педагози от Стара Загора отдъхваха това лято в общинските почивни бази в местностите „Каваците” край Созопол и „Паниците” край Калофер, като заплащаха само за храната и транспортните разходи. Община Стара Загора поема за своя сметка нощувките, както и заплащането на медицинските лица, водните спасители, хигиенистите и поддръжката на базите.

На планина или море имаха възможност да летуват представители на Обединено детско заведение №1 „Звънче”, Национално училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова”, СОУ „Иван Вазов”, Националната астрономическа обсерватория и планетариум „Юрий Гагарин”, спортните клубове по плуване и баскетбол, детски ансамбъл „Загорче”, Център за настаняване от семеен тип и други.

Лагерниците в планинската база ще запомнят лятната си почивка с проведените походи до хижа ”Рай” и до екопътеката „Бяла река”, с посещенията в даскал Ботевото училище, Калоферския мъжки манастир „Свето Рождество Богородично”, Девическия манастир „Свето Въведение Богородично” и параклиса „Покров Богородичен”. Децата, летували на морския бряг, са се радвали на чудесно слънчево време и са се включили в проведените колективни занимания и спортни игри, съобщиха организаторите от отдел „Младежки дейности и спорт“.

Летният детски и ученически отдих в общинските бази е протекъл при много добра организация, без инциденти и произшествия.
*

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн