Феновете на “Берое” и “Етър” доказаха, че има приятелство

STZAGORA.NET
Кой каза, че фенове на различни отбори не могат да са приятели? В неделя феновете на “Берое” и “Етър” доказаха точно това – уважение, почит и приятелство помежду си. Нещо, което на практика липсва по футболните стадиони у нас, пише Beroe Online след завършилата снощи при резултат 1:0 среща.

Още в ранния следобед двете агитки се срещнаха и пиха по бира в най-беройското заведение в Града на липите, поетите и правите улици – “При кмета”. Домакините се бяха погрижили за своите гости, като цялото заведение бе запазено за ултраси на “зелените” и “виолетовите”, а част от напитките, както повелява традицията за гостоприемство, бяха безплатни.

Снимки Ани Георгиева, beroe.eu

След това приятната атмосфера се пренесе на стадиона под Аязмото. Точно преди двата отбора да се появят на терена, фенове в зелено и виолетово излязоха със знамена на пистата и направиха обиколка под бурните овации на целия стадион.

В средата на футболната среща двете агитки скандираха заедно. Беройци задаваха “Българи…”, а от сектора на гостите се чуваше “…юнаци!”.

Много често в последните години фенове на “Етър” са в сектора на беройската агитка, а от своя страна ултраси на старозагорци връщат жеста и подкрепят от трибуните своите приятели от Търново. Двете агитки дори си направиха специални знамена, които могат да бъдат забелязани на всеки мач на двата отбора, независимо дали у дома или навън.
*

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн