Над две хиляди хипнотизирани от огъня на “Новите траки”

STZAGORA.NET

На площад “Севтополис” в Казанлък зрителите занемяха пред ефектния спектакъл “Новите траки” в петък вечерта.


В зрелищното шоу се срещнаха огън, танц и тракийски ритуали за откриването на Празниците в Долината на тракийските царе. Драматургията на спектакъла беше изградена върху темата за огъня като връзка между минало и настояще, между античността и днешния ден. Публиката не откъсна поглед от силно експресивните изпълнения на артистите от БАГА-ТУР, Театъра на огъня и сенките и ЖАР театър. Вибрациите от емоционалните изпълнения на откритата сцена можаха да усетят и всички жители и гости на Казанлък, а самият спектакъл от сцената се прожектираше и на видеостена. Ефектни лазерни надписи върху сградите акцентираха отделните теми на спектакъла: огън, земя, светлина, чест, памет. Хиптоничното зрелище, започнало с летящи фенери, завърши с пищна заря и лазерни лъчи, озарили централния площад на града.

Спектакълът “Новите траки” даде началото на традиционните празници в Долината на тракийските царе. Тази година тържествата се реализират по проекта “Докоснати от древността”, финансиран от оперативна програма “Регионално развитие” на ЕС.
*

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн