Пуснаха нови 15 км от южното платно на магистрала “Тракия” в посока Бургас

STZAGORA.NET

Премиерът Бойко Борисов инспектира новоизградения участък на автомагистрала „Тракия”

Част от новата отсечка на магистрала "Тракия". Снимка - Пресцентър на Министерския съвет.

Министър-председателят Бойко Борисов инспектира новоизградения Лот 4.1 на АМ „Тракия“, по който днес на обяд беше пуснато движението в посока София-Бургас, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет. Северното платно на участъка ще бъде въведено в експлоатация в неделя, 26 август, след 12 часа, съобщи премиерът. Придружен от министрите на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, той провери и новоизграденото кръгово кръстовище на „Петолъчката“.

Лот 4.1 на АМ „Тракия” включва отсечката от пътен възел Ямбол до п.в. Зимница и е с дължина 14,8 км. Изграждането му е финансирано с 85 млн. лв. по Оперативна програма „Транспорт” и със средства от държавния бюджет.

„Откриваме предсрочно участъка, за да могат хората спокойно да пътуват в сезона на отпуските“, коментира премиерът Борисов. Той каза, че е доволен от строителството и от създадената организация на движение на „Петолъчката“ и отново припомни, че няма да бъде допуснат никакъв компромис с качеството. Асфалтът на две общо 20-километрови отсечки беше положен отново, за да е в пълно съответствие със стандартите, припомни министър-председателят и посочи, че и в момента мобилните лаборатории за контрол на строителството са на участъка и вземат непрекъснато проби.

Схема на движението до неделя на обед, когато ще бъде отворено за движение и северното платно от участъка, в посока Бургас-София. Снимка АПИ.

Само през тази година в експлоатация бяха пуснати 82,3 км от автомагистрала „Тракия“. Те намаляват времето за пътуване от София до Бургас с около час и половина. Новите участъци, изградени по най-модерни технологии и при спазване на всички екологични изисквания, създават условия за намаляване на пътно-транспортните произшествия и на жертвите от тях.

Премиерът Борисов пожела на изпълнителя – Сдружение „Тракия ІV“ ДЗЗД, сега да се концентрира върху последните 34 км от магистралата – от пътен възел Зимница до Карнобат, за да се спазят сроковете за завършването й.
*

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн