Ремонтите в старозагорските училища приключват до 15 септември

STZAGORA.NET
До 15 септември ще бъдат приключени всички ремонти, извършвани в училищата в Стара Загора. Кметът Живко Тодоров инспектира строителните дейности в сградата на IX ОУ „Веселин Ханчев” и бившето X ОУ, където от тази учебна година ще се помещава IV ОУ „Кирил Христов”. Реконструкцията на кабинетите се прави във връзка с даденото обещание от ръководството на община Стара Загора, условията в стаите да бъдат съобразени с възрастта на по-малките ученици. Ремонтът там ще приключи предсрочно до края на тази седмица.

Реконструкция за 27 000 лв. се извършва и във физкултурния салон на IX ОУ „Веселин Ханчев”, който на практика досега бе неизползваем поради лоши условия и липса на настилка. Към момента спортното съоръжение е боядисано, подменени са осветителните тела и радиаторите. Ще бъде поставена подходяща настилка, ще бъдат подменени счупените прозорци и др.

До 11 септември трябва да приключи ремонтът на кухненския блок на ЦДГ № 11 „Загоре” на стойност 52 000 лв. Тече процедура по възлагане на строителните дейности на ЦДГ № 25 „Ален мак” в кв. „Три чучура” – юг за близо 323 000 лв. Предстои подписването на договора за основния ремонт на детска ясла № 9 „Роза”, на стойност 566 000 лв.
*

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн