Първи цирков уъркшоп на доброволците на “Различният поглед”

STZAGORA.NET

На 20 август, понеделник, от 19:00 часа в пространството зад кино “Различният Комсомол” се проведе първият цирков уъркшоп на ЕДС-доброволците на Сдружението за съвременно изкуство и култура “Различният поглед” (ЕДС = Европейска доброволческа служба).

Англичаните Саймън Пиърс и Чарли Уинтън, с асистентството на българския им колега от организацията – Мирчо Христов, представиха на присъстващите участници различни занимания за баланс, жонглиране и координация. По думите на Чарли Уинтън целта на уъркшопа е да даде възможност на младежите да овладеят някои циркови умения чрез упражнения в група, като основната идея е участниците да се забавляват. Самият Чарли се е занимавал с т.нар. флауър стикс и пой като дете в продължение на 6 години. От миналата година насам той е започнал да върти стаф, да жонглира и да борави с други предмети, като намира въздействието на тези упражнения върху себе си за много добро. Според него това е не само физическа, но и полезна умствена практика, развиваща самосъзнанието, свободното мислене и е особено подходяща за разпускане на стреса. Заниманията сближават хората и им дават чувство на емоционална лекота.

Цирковият уъркшоп ще се провежда на същото място в понеделник надвечер, като следващото му издание ще се случи на 03.09.2012 г. с начален час 19:00 часа. Доброволците на Сдружение „Различният поглед” очакват по-голяма активност от местните младежи с началото на учебната година. Комуникирайки с Чарли и Саймън, старозагорските им връстници от своя страна могат да научат как биха могли да станат доброволци в друга европейска страна. Координаторите на Сдружението по Европейска доброволческа служба – Теодора Николаева и Мирчо Христов също могат да консултират интересуващите се всеки делничен ден от 10:00 до 17:00 часа в офиса на сдружението и Младежкия информационно-консултантски център „Различният поглед” на ул. “Сава Силов” 37. Програмата дава възможност за обмен на доброволци от 18–29 години от всички европейски страни, като покрива разходите за настаняването им, храна, пътни, езиково обучение и джобни за целия период на престой. Още информация за събитието и за други младежки инициативи на Сдружението можете да научите на www.razlichniatpogled.org.

Теодора НИКОЛАЕВА, ССИК “Различният поглед”
*

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн