След направени проверки НАП-Стара Загора съобщи: Обменните бюра в областта отговарят на новите изисквания

STZAGORA.NET
Приключиха проверките на обменните бюра на територията на Старозагорска област. Проверени са общо 14 обменни бюра, 3 от които на територията на Казанлък. Инспекторите от НАП не са установили нарушения в дейността им след влизането в сила на новите правила за работата им през миналата седмица.

От НАП-Стара Загора напомнят, че съгласно новите изисквания обменните бюра могат да обявят курс купува/продава с до 5% разлика от курса за деня на Българската народна банка. Досега маржът можеше да бъде до 20%.

Важна промяна е изписването на курсовете „купува” и „продава” на обменните табла. Те следва да са посочени до третия знак на десетичната запетая. Новост е и задължението на информационните табла на чейндж бюрата да бъде изписан телефонът на колцентъра на НАП: 0700 18 700.

Напомня се че сигнали на граждани могат да бъдат изпращани на мейл: infocenter@nra.bg или подавани на телефон 0700 18 700, на цената на градски разговор.
*

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн