“Мини Марица-изток” ЕАД – с нов изпълнителен директор. Бившият шеф на “Бобов дол” Теодор Дребов сменя Евгени Стойков

STZAGORA.NET
Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев прие оставката на Иво Лефтеров като изпълнителен директор на НЕК ЕАД и освободи Евгени Стойков като изпълнителен директор на „Мини Марица-изток” ЕАД, съобщиха от пресцентъра на енергийното министерство.

Мястото на Лефтеров ще бъде заето от Крум Анастасов. Теодор Дребов е новият директор на „Мини Марица-изток” ЕАД.

Промените са приети от Български енергиен холдинг (БЕХ) и бордовете на двете дружества.

Смяната на Евгени Стойков се налага с цел да се подобри координацията и темпото на работа в дружеството, посочват от министерството.

Новият изпълнителен директор на НЕК Крум Анастасов е завършил Техническия университет в София, специалност „Електрически мрежи и централи”. Специализирал е икономика, мениджърски умения и лична ефективност в Центъра за професионално обучение към KPMG Advisor и Eagle`s Flight Creative Training Exellence Inc. – Канада, както и бюджетиране в Нов български университет.

Анастасов има 21 години стаж в енергетиката, от които десет – на ръководни постове. Трудовият му път досега е преминал в Електроснабдителен клон Кюстендил към НЕК ЕАД, предприятие „Електроснабдяване – София област”, „Електроразпределение София област” АД, „ЧЕЗ Разпределение България” АД и НЕК ЕАД.

До момента на назначението му за изпълнителен директор Крум Анастасов е ръководител управление регулиран пазар в НЕК ЕАД.

Теодор Дребов

Теодор Дребов е минен инженер, специалност технология на минното производство, завършил Минно-геоложкия университет в София през 1986 г.

Бил е директор на държавните мини „Антрацит” и „Бобов дол”, ръководил е различни направления в бившите Комитет по енергетика и Държавна агенция по енергетика и енергийни ресурси. Последната му месторабота е в дирекция „Природни ресурси и концесии” в МИЕТ.

Дребов има 26 години трудов стаж по специалността си. Професионалният му опит включва планиране, организация и управление на производствения процес в открити и подземни въглищни рудници, техническа ликвидация/консервация и рекултивация на нарушени от минната дейност терени, ред и условия за осъществяване на концесионната дейност по добив на подземни богатства.
*

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн