Зам.-министър връчи на безработни удостоверения за завършено обучение, с които ще бъдат наети от Община Стара Загора

STZAGORA.NET

В присъствието на зам.-областния управител Димитър Драчев и директора на Бюрото по труда в Стара Загора Георги Гьоков зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова връчи днес удостоверения за завършено професионално обучение на безработни, преминали това лято обучение по схема „Развитие” на Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”. Повечето от тях досега са работили като общи работници в строителството, хамали и докери.

Специалностите, по които безработните са придобили професионална компетентност, са „помощник пътно строителство” и „изкопи”. Обучението е по заявка на община Стара Загора, която ще наеме лицата на работа. Те ще бъдат назначени от Общината със заплати от по 380 лв., равняващи се на минималния осигурителен праг, каквито бяха извоювани от социалното министерство за всички публични работодатели в страната. Сумата е с близо една трета по-висока от минималната работна заплата, която до месец май т.г. беше 270 лв., а вече е 289, отбеляза при връчването на удостоверенията Иван Кръстев, гл. директор на дирекция “Европейски фондове и международни проекти” в Агенцията по заетостта.

Този следобед в новия Парк-хотел „Стара Загора” на езеро „Загорка” зам.-министър Русинова ще открие конференция на тема „Социалният одит – мисията е възможна”. Участие във форума ще вземат Участие ще вземат още президентът на Конфедерацията на труда „Подкрепа” Константин Тренчев, секретарят по социални политики, младежта и спорта на президента Деяна Костадинова и др.

“Възможността за социален одит в предприятията е нещо ново за България”, уточни Зорница Русинова.
*

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн