МИКЦ “Различният поглед” отбеляза Световния ден на младежта

МИКЦ “Различният поглед” отбеляза Световния ден на младежта
STZAGORA.NET

С две арт-ателиета и инициативата „Кино без граници” Младежкият информационно-консултантски център “Различният поглед” в Стара Загора отбеляза Световния ден на младежта 12-ти август. В неделната вечер, когато небето над Града на липите се проясни след дъждовете, членовете на МИКЦ “Различният поглед” събраха над 90 младежи и деца.

Малчугани от ЦНСТ „Малък групов дом” участваха в работилница за рисуване на тениски втора употреба, които после отнесоха като спомен. Деца и младежи се включиха в интерактивния уъркшоп по цирково изкуство – въртене на пой, стаф, девил стикс – организирани от английските доброволци на сдружението, осъществяващи едногодишен проект по европейска доброволческа служба. Те ще продължат да водят своя уъркшоп през следващите няколко топли месеца за всички, които желаят да развият подобни умения. „Цирково изкуство” ще се провежда в пространството зад кино „Различният комсомол”, всеки понеделник от 19:00 до 20:30 часа, безплатно за желаещите младежи и деца над 12 г.

Младежката аудитория беше посрещана от доброволци към клуб „Зараза” на Сдружение „Самаряни”, които раздаваха и демонстрираха материали по превенция на ХИВ/СПИН. С падането на вечерта беше прожектиран и очакваният документален филм „Exit through the gift shop” или „Изход през магазина за подаръци”, посветен на съвременни артисти на уличното изкуство от цял свят и продуциран от световноизвестния английски художник на графити Банкси. Филмът произведе фурор сред младежите и по предложение на някои от тях ще бъде включен в следващите месечни програми на кино „Различният комсомол” (kino.razlichniatpogled.org)
*

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн