Гимназист колабира, след като изкачи на бегом 890-те стъпала на Шипка

STZAGORA.NET
Малък инцидент, за щастие с хепиенд, се случи непосредствено преди пристигането на президента Росен Плевнелиев на връх Шипка днес. Един от учениците от старшата възрастова група (10-12 клас), който взе участие в състезателното изкачване на 890-те стръмни стъпала от паркинга на пътя Шипка-Габрово до Паметника на свободата, колабира непосредствено след като пресече финала.

Момчето бе в челото на коло почти до самия край, когато по най-стръмните стълби непосредствено преди паметника бе настигнат и задминат от следващия го по петите участник в надпреварата (вдясно на втората снимка), който в последните метри дръпна с невероятен финален спринт и пресече преди него финалната лента.

Явно изцедил и последните си сили, изпревареният състезател се строполи на плочника пред входа на паметника. Веднага към него се спуснаха неколцина от организаторите, които повдигнаха главата му и започнаха да го пръскат с вода. Това бързо го свести. От жестовете на колабиралия участник се разбра, че той сякаш е рухнал не толкова от крайното изтощение, а по-скоро от горчиво съжаление за изоставането в последните метри.



Първият и вторият в старшата възрастова група – Стефан Димитров и Йовко Косев – са ученици от СОУ “Васил Левски” в Севлиево. Техните резултати са 4:14  и 4:17 мин. Трети стана Станимир Георгиев от Казанлък с 4:23 мин. Представител на това училище – Никола Такамъков – победи и при по-младите (6-9 клас) с отличния за възрастта си резултат от 4:40 минути.

На старта.

Втори и трети при по-малките финишираха Ивайло Стефанов от ПТГ “Д-р Василиади” – Габрово с 4:51 мин. и Димитър Златев от СОУ-Трявна с резултат 5:04 мин.

Така изглеждаха стълбите с 890 стъпала, които учениците "превзеха" за по-малко от 5 минути. Младшата и старшата възраст бяха пускани на по две групи. Сред 65-те състезатели от Габрово, Севлиево, Казанлък, Трявна и Троян имаше и момичета.

*

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн