Една чудесна снимка на зведопада от Персеидите, направена снощи

STZAGORA.NET

Персеидите - 12-13 август 2012 г. Снимка Дейвид Кингъм*.

Google+ насочва днес вниманието ни към една чудесна снимка, по-скоро композиция от снимки, направена снощи по време на максимума на звездния дъжд от Персеидите. Неин автор е американският фотограф Дейвид Кингъм.

В страницата си в Google+ той обяснява, че си е избрал за фон характерния планински масив Snowy Range в най-слабо населения (и съответно с най-слабо засветено от градските светлини небе) щат в САЩ – Уайоминг, и е снимал там непрекъснато от 22:00 ч. в неделя вечерта до 05:00 часа днес сутринта. При това е сменял батериите на дигиталния си фотоапарат на всеки 2 часа.

Експозицията на всеки от 800-те кадъра е с продължителност около 30 секунди. След фотосеанса Дейвид Кингъм е подбрал само онези 22 кадъра, на които са “хванати” метеори от потока, и ги е съвместил върху едно единствено изображение на фона на отделно заснетия в светлината на първите слънчеви лъчи Snowy Range, като е коригирал следите на “падащите звезди” с оглед на въртенето на Земята – идея, която му е подсказал друг потребител на Google+ – Гари Рандал.

Още снимки от метеорното шоу – тук.

________

http://www.davidkinghamphotography.com/night/h626c32b#h626c32b
-

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн