Дарения за радост на чирпанските деца

STZAGORA.NET

В чирпанския парк „Яворов” бе монтирана нова чешма. Тя се намира на северната част на пицарията в парка, там, където някога имаше шадраван.

Много майки са изказвали своето недоволство от липсата на градска чешма пред служителите от сектор „Екология” в Община Чирпан, но тъй като в общинския бюджет не е имало средства за това, желанието на чирпанлии досега не е било удовлетворено.

Благодарение на местния завод „Бъдещност” от това лято вече градската чешмичка с течаща вода за пиене е факт. За което истински признателни са както жителите на града, така и общинското ръководство.

За детските усмивки спомогна и още едно дарение за Общината, но този път от фирмата, извършила ремонтите и кърпежите по градските улици – „Пътища Пловдив” АД. Ръководството на фирмата дари на община Чирпан три детски площадки за игра, които ще бъдат монтирани на определени места в града още тази седмица. Детските съоръжения ще се поставят в парк „Яворов” – до „сърничките”, в кварталната градинка до стария хлебозавод, в близост до старата автогара, и в кварталната градинка в кв. „Асен II” до Обединено детско заведение „Здравец”.

Факт от няколко седмици е още едно детско забавление – дървено влакче, изцяло изработено от служителите на Междуучилищния център в града, отново по идея на чирпанските еколози. Част към новата детска атракция ще бъде и импровизирана гара, която ще се монтира до края на тази седмица.
*

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн