Нова победа за „Берое“ на лагера в Словения

STZAGORA.NET

„Берое” победи с 2:1 отбора на „Рудар” (Тръбовле) в контролна среща, играна днес. Още в 3-та минута Мартин Райнов остана сам срещу вратаря на словенците Матей Мартинич, но не успя да отбележи. Последваха две атаки на „Рудар”, но на два пъти топката срещна гредата на вратата, пазена от Мартин Теменлиев. В 19-та минута Тодор Христов проби отдясно на защитата, шутира, но вратарят Мартинич парира топката. Две минути по-късно Здравко Илиев центрира прецизно към Мартин Райнов, който заби коженото кълбо с глава в мрежата на „Рудар” и откри резултата. Веднага след това беше извършена първата смяна в отбора на „Берое” – Здравко Илиев беше заменен от Веселин Пенев. Последва нова атака за беройци, но стражът на Рудар спаси удар на Алберто Лузейро. При резултат 1:0 завърши и първото полувреме.

В самото началото на втората част момчетата на Ивко Ганчев си вкараха нелеп автогол. Пенев върна топка към вратаря Теменлиев, който се размина с нея и тя влезе в мрежата. В 54-та минута Антонио Ливраменто беше изведен отляво, но ударът му премина покрай десния страничен стълб на „Рудар“. При последвалата атака Иван Горанов беше спънат в наказателното поле и съдията отсъди дузпа за „Берое”. С изпълнението на наказателния удар се ангажира Тодор Христов, който вкара топката за втори път във вратата на Мартинич. В 70-та минута беше извършена двойна смяна – Стефан Велев излезе, а на негово място влезе Елио Мартинс, а Димитър Везалов замени Тодор Христов. Последното по-опасно положение за „зелено-белите“ дойде в 84-та минута. Пенев центрира към влезлия Мартинс, той засече с глава, но словенският вратар спаси.

Така „Берое“ записа победа в петата си, последна, контрола на лагера в Словения.
*gerb

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн